Home / SLOVENSKO / Poľských turistov museli ratovať horskí záchranári, cestou na Kráľovú studňu zjedli halucinogénne huby (foto)

Poľských turistov museli ratovať horskí záchranári, cestou na Kráľovú studňu zjedli halucinogénne huby (foto)

23.10.2022 (Webnoviny.sk) – Horskí záchranári v sobotu zachraňovali v horskom hoteli Kráľova studňa skupinu štyroch turistov z Poľska, ktorí cestou ku hotelu požili halucinogénne huby. Informuje o tom Horská záchranná služba na sociálnej sieti.

Horská záchranná služba (HZS) z Oblastného strediska Veľká Fatra bola vo večerných hodinách požiadaná o pomoc v Horskom hoteli Kráľova studňa, kde sa nachádzala skupina štyroch turistov z Poľska, ktorí cestou k hotelu požili halucinogénne huby.

„Tie im údajne spolu s koláčmi ponúkla ďalšia skupina turistov, ktorú stretli počas túry z Blatnice na Kráľovu studňu. Intoxikované osoby boli rozrušené a zmätené, bolo im nevoľno a strácali zmysel pre realitu,“ píšu v statuse horskí záchranári.

Záchranári HZS im po príchode na miesto udalosti poskytli prvú pomoc, podali medikamentóznu liečbu a terénnym vozidlom HZS ich všetkých transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici.

Viac k témam: halucinogénne huby, Poľský turista
Zdroj: Webnoviny.sk – Poľských turistov museli ratovať horskí záchranári, cestou na Kráľovú studňu zjedli halucinogénne huby (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *