Home / EKONOMIKA / Nezamestnanosť v okrese Ilava je najnižšia nielen v Trenčianskom kraji, ale aj na Slovensku

Nezamestnanosť v okrese Ilava je najnižšia nielen v Trenčianskom kraji, ale aj na Slovensku

23.10.2022 (Webnoviny.sk) – Priemerná evidovaná miera nezamestnanosti v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sa udržiava pod úrovňou 4 percent. V septembri poklesla medzimesačne o 0,11 percenta na úroveň 3,8 percenta. Informovalo o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Miera nezamestnanosti poklesla v septembri v siedmich z deviatich okresov TSK, najvýraznejšie v okrese Myjava o 0,23 percenta. V okresoch Partizánske a Nové Mesto nad Váhom zaznamenali nepatrný medzimesačný nárast nezamestnanosti.

Najnižšia miera nezamestnanosti v TSK bola v septembri v okrese Ilava, kde dosiahla úroveň 2,47 percenta, čo je zároveň najnižšia miera nezamestnanosti v rámci celého Slovenska.

V Trenčianskom kraji ďalej nasledujú okresy Trenčín (2,65 percenta), Myjava (3,33 percenta), Nové Mesto nad Váhom (3,5 percenta), Bánovce nad Bebravou (3,66 percenta), Púchov (3,72 percenta), Partizánske (3,88 percenta), Považská Bystrica (4,31 percenta) a Prievidza (5,43 percenta).

Viac k témam: Miera nezamestnanosti, Nezamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Nezamestnanosť v okrese Ilava je najnižšia nielen v Trenčianskom kraji, ale aj na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľtrh práce JobSpoTT ponúkne stovky pracovných miest, pomôže i stredoškolákom a vysokoškolákom

Veľtrh práce sa bude konať v utorok 16. apríla v Trnave.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *