Home / šport / Ostatné športy / Zjazdy mužov z Matterhornu sa rušia, nepraje im počasie a chýba sneh

Zjazdy mužov z Matterhornu sa rušia, nepraje im počasie a chýba sneh

22.10.2022 (Webnoviny.sk) – Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) zrušila dvojicu mužských pretekov v zjazde naplánovaných na budúci víkend pre nevhodné snehové podmienky v spodnej časti trate.

Historicky prvé medzištátne podujatie Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní sa malo uskutočniť v sobotu 29. októbra a v nedeľu 30. októbra na švajčiarsko-talianskej hranici, lyžiari mali štartovať v Zermatte, spustiť sa dolu slávnym Matterhornom a finišovať v Cervine.

Príroda je silnejšia než človek

„V ostatných týždňoch a mesiacoch sme odviedli tak veľa práce. Logisticky a organizačne sme pripravení. Náš tím urobil všetko, aby aj spodná časť trate bola vyhovujúca. Napokon musíme uznať, že príroda je vždy silnejšia ako človek,“ uviedol vedúci organizátor podujatia Franz Julen na oficiálnom webe FIS.

O ženských zjazdoch sa rozhodne

Riaditeľ pretekov Hannes Trinkl s asistentom v sobotu naposledy skontrolovali trať a usúdili, že nie je bezpečná pre lyžiarov.

Mužské zjazdy sa neuskutočnia ani v náhradnom termíne, no ženské sú zatiaľ naplánované na 5. a 6. novembra. FIS o nich rozhodne v utorok.

Na hornej časti trate je podľa FIS dostatok snehu, ale v záverečných asi 300 metroch nie sú vhodné podmienky pre dážď a teplé počasie. Celá trať má dĺžku 4 km, štart je vo výške 3700 m.n.m. a cieľ vo výške 2835 m.n.m.

„Organizátori dosiahli veľké veci, rozhodne to nie je ich chyba. Naďalej však veríme tomuto novému a jedinečnému projektu. Stále sa môže zmeniť počasie, takže o konaní ženských zjazdov sa rozhodne v utorok,“ povedal generálny tajomník FIS Michel Vion.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Zjazdy mužov z Matterhornu sa rušia, nepraje im počasie a chýba sneh © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *