Home / SLOVENSKO / Vraždu na Zámockej ulici preklasifikovali na teroristický útok, za jeho schvaľovanie hrozí 10 rokov za mrežami

Vraždu na Zámockej ulici preklasifikovali na teroristický útok, za jeho schvaľovanie hrozí 10 rokov za mrežami

17.10.2022 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) po konzultácii so špeciálnym prokurátorom zmenil právnu kvalifikáciu streľby v bare Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave na obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.

Streľba na Zámockej ulici v Bratislave

Z doteraz zabezpečených dôkazov je totiž zrejmé, že stíhaný skutok vykazuje všetky zákonné znaky tohto trestného činu. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave (fotografie)

Úrad špeciálnej prokuratúry v tejto súvislosti pripomína, že jedna z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku v zmysle paragrafu 419 Trestného zákona, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere 3 až 10 rokov,“ upozornila hovorkyňa.

Doplnila, že podľa špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica budú orgány činné v trestnom konaní postupovať razantne pri odhaľovaní a trestnom stíhaní páchateľov schvaľovania trestného činu teroristického útoku.

Viac k témam: Špeciálny prokurátor, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave, Terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Vraždu na Zámockej ulici preklasifikovali na teroristický útok, za jeho schvaľovanie hrozí 10 rokov za mrežami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V jednom z bytov v Rohožníku našli telo mŕtveho muža a ženu bodnými zraneniami

Bližšie informácie poskytnú, keď to situácia vo vyšetrovaní umožní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *