Home / SLOVENSKO / Trojicu z leopoldovskej väznice obvinili z drogovej trestnej činnosti, v prípade figurujú aj civilní zamestnanci

Trojicu z leopoldovskej väznice obvinili z drogovej trestnej činnosti, v prípade figurujú aj civilní zamestnanci

17.10.2022 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave obvinil z drogovej trestnej činnosti päť osôb, z toho troch väzňov z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove.

Civilní zamestnanci

Ďalší dvaja obvinení, 40-ročný muž a 65-ročná žena z Piešťan, sú z vonkajšieho prostredia, boli civilnými zamestnancami dodávateľov, ktorí pôsobia v areáli ústavu.

Obvinenie podľa trnavskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej súvisí so spoločnou akciou Krajského riaditeľstva PZ Trnava a Zboru väzenskej a justičnej stráže, počas ktorej bol odhalený prienik zakázaných látok do leopoldovskej väznice.

Väčšie množstvo tabliet

Experti vyhodnotili časť látok, ktoré policajti zaistili na základe vydaných príkazov na prehliadky v priestoroch ústavu a aj mimo neho.

Do väznice sa cez obvinených dostalo väčšie množstvo tabliet s účinnou látkou diazepam, oxazepan, naloxón, buprenorfín, ktorých držanie je v zmysle zákona zakázané. Súd vyhovel návrhu na stíhanie všetkých obvinených vo väzbe, na základe príkazu súdu boli eskortovaní do výkonu väzby.

V zmysle zákona hrozí za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Viac k témam: Drogová trestná činnosť, Krimi, Väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Trojicu z leopoldovskej väznice obvinili z drogovej trestnej činnosti, v prípade figurujú aj civilní zamestnanci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *