Home / SLOVENSKO / Gröhling za SaS povedal, či budú rokovať so Smerom-SD alebo s extrémistami o predčasných voľbách

Gröhling za SaS povedal, či budú rokovať so Smerom-SD alebo s extrémistami o predčasných voľbách

14.10.2022 (Webnoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nebude o predčasných voľbách rokovať s predstaviteľmi Smeru-SD ani extrémistických strán. Vyplynulo to zo záverov piatkového rokovania poslaneckého klubu SaS.

Rokovania o predčasných voľbách

Ako uviedol podpredseda SaS Branislav Gröhling, so Smerom-SD ani kotlebovcami určite nepovedú žiadny dialóg na túto tému, pretože na to nevidia dôvod.

„Jednak pre zásadné programové rozdiely a tiež pre politickú minulosť Roberta Fica, ktorý dopustil, že všadeprítomná korupcia počas jeho vládnutia prakticky pohltila celú spoločnosť. Odmietame preto rokovať s Ficom, Kotlebom alebo Mazurekom,“ skonštatoval Gröhling.

Zmena ústavy

Podľa SaS je zrejmé, že musí prísť najskôr k zmene Ústavy SR, aby sa konali predčasné voľby. Liberáli pripomenuli, že v prvom čítaní súhlasili so zmenou ústavy, ktorú navrhlo hnutie Sme rodina.

Túto novelu by podporili aj v druhom čítaní, ak by bol akceptovaný pozmeňujúci návrh z ich dielne. Odmietajú však podporiť návrh, ktorý predložil Tomáš Taraba, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko.

„Je teda zrejmé, že zmena Ústavy SR na vypísanie predčasných volieb tak potrebuje v prvom rade zhodu medzi demokratickými stranami. Na to ale určite nepotrebujeme rokovať s Robertom Ficom,“ uzavrel predseda SaS Richard Sulík.

Viac k témam: Predčasné voľby, Rokovania, Zmena ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Gröhling za SaS povedal, či budú rokovať so Smerom-SD alebo s extrémistami o predčasných voľbách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *