Home / SVET / Rusko ponúka ubytovanie pre ľudí, ktorí sa evakuujú z Chersonskej oblasti. Má ísť však o nútené deportácie

Rusko ponúka ubytovanie pre ľudí, ktorí sa evakuujú z Chersonskej oblasti. Má ísť však o nútené deportácie

14.10.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko sľubuje bezplatné ubytovanie všetkým obyvateľom okupovanej Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny, ktorí sa odtiaľ rozhodnú evakuovať. Vyhlásil to ruský vicepremiér Marat Chusnullin po tom, ako Ruskom podporovaný šéf oblasti požiadal Kremeľ, aby zorganizoval evakuáciu zo štyroch miest z dôvodu nebezpečenstva raketových útokov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vladimir Saldo povedal, že bolo prijaté rozhodnutie o evakuácii obyvateľov miest Cherson, Nova Kachovka, Hola Prystan a Čornobaivka do ruskej Rostovskej a Krasnodarskej oblasti, Stavropoľského kraja ako aj na anektovaný Krym.

Rusko charakterizovalo evakuáciu Ukrajincov do Ruska ako dobrovoľnú, no objavujú sa správy o nútených deportáciách z okupovaného územia do takzvaných filtračných táborov, kde sú zlé podmienky.

Ukrajinské sily pokračujú so svojou protiofenzívou hlbšie do južného regiónu, jedného zo štyroch, ktoré Rusko nedávno ilegálne anektovalo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Cherson, deportácie, Evakuácia, Krym, Raketový útok, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko ponúka ubytovanie pre ľudí, ktorí sa evakuujú z Chersonskej oblasti. Má ísť však o nútené deportácie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

Cieľ nie je jadrový.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *