Home / SVET / Ukrajina a Rusko si vymenili po dvadsať vojnových zajatcov, naposledy ich bolo spolu takmer tristo

Ukrajina a Rusko si vymenili po dvadsať vojnových zajatcov, naposledy ich bolo spolu takmer tristo

13.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajina a Rusko uviedli, že v rámci výmeny zajatcov bolo prepustených po 20 vojakov na oboch stranách.

„Vďaka výsledku vyjednávacieho procesu o výmene bolo vrátených 20 ruských vojakov z územia Ukrajiny kontrolovaného kyjivským režimom,“ uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Vojakom je poskytovaná potrebná lekárska a psychologická pomoc a čoskoro budú prevezení do zdravotníckych zariadení ministerstva obrany na liečenie a rehabilitáciu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajina tiež uviedla, že 20 jej vojakov bolo oslobodených zo zajatia v Olenivke a na okupovaných územiach Zaporižžskej a Chersonskej oblasti. Vojaci momentálne podstupujú lekárske prehliadky.

Rusko sa pomerne zriedkavo verejne vyjadruje o výmene vojnových zajatcov. Predtým posledná rozsiahla výmena zajatcov medzi Ruskom a Ukrajinou, do ktorej bolo zapojených takmer 300 osôb, sa uskutočnila koncom septembra.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajina a Rusko si vymenili po dvadsať vojnových zajatcov, naposledy ich bolo spolu takmer tristo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *