Home / SVET / Vojna nie je len o Ukrajine, Putin podľa Scholza podniká najmä „križiacku výpravu“ proti Západu

Vojna nie je len o Ukrajine, Putin podľa Scholza podniká najmä „križiacku výpravu“ proti Západu

13.10.2022 (Webnoviny.sk) – Invázia ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu je v skutočnosti „križiackou výpravou“ Putina proti Západu. Ako referuje spravodajský web CNN, vo štvrtok to povedal nemecký kancelár Olaf Scholz.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Vladimir Putin a jeho podporovatelia dávali veľmi jasne najavo jednu vec, táto vojna nie je len o Ukrajine, oni považujú vojnu proti Ukrajine za súčasť väčšej krížovej výpravy,“ uviedol Scholz vo vopred nahratom prejave.

V podpore budú pokračovať

„Križiacka výprava proti liberálnej demokracii, križiacka výprava proti pravidlám založeným na liberálnom poriadku, križiacka výprava proti slobode a pokroku. Križiacka výprava proti nášmu spôsobu života, križiacka výprava proti tomu, čo Putin nazýva kolektívnym Západom,“ povedal Scholz.

Dodal, že Nemecko podporí Ukrajinu finančne, ekonomicky, humanitárne a vojensky. „Vrátane ťažkej výzbroje, moderného systému protivzdušnej obrany a tankov. Neurobíme žiadne chyby, budeme pokračovať v našej podpore tak dlho, ako to bude potrebné,“ povedal.

Putinov pokus zlyhá

Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck v stredu povedal, že je presvedčený, že Putinov pokus o destabilizáciu európskeho hospodárskeho poriadku zlyhá.

„Putin zlyhá vo svojom pokuse o destabilizáciu základného ekonomického poriadku, rovnako ako zlyhá na bojisku na Ukrajine,“ povedal Habeck na tlačovej konferencii v Berlíne.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Vojna nie je len o Ukrajine, Putin podľa Scholza podniká najmä „križiacku výpravu“ proti Západu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *