Home / SLOVENSKO / Na mol opitý vodič ohrozil policajta a takmer spôsobil čelnú zrážku s iným vozidlom, dôchodca skončil v putách

Na mol opitý vodič ohrozil policajta a takmer spôsobil čelnú zrážku s iným vozidlom, dôchodca skončil v putách

13.10.2022 (Webnoviny.sk) – Obvineniu zo zločinu útoku na verejného činiteľa a prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky čelí 58-ročný muž z Kamenice nad Cirochou (okres Humenné).

Vodič policajta odignoroval

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, v stredu (12. októbra) v dopoludňajších hodinách na ulici Osloboditeľov v uvedenej obci, muž ako vodič osobného vozidla nerešpektoval pokyn policajta na zastavenie a pokračoval v jazde v smere na zastavujúceho policajta.

„Policajt, aby sa vyhol zrážke, prešiel do protismernej časti vozovky, kde ohrozil vodiča vozidla, idúceho v tomto jazdnom pruhu. Aby vodič zabránil zrážke, strhol svoje vozidlo na krajnicu,“ opísala Ligdayová.

Šoféroval bez vodičáku

Utekajúci vodič v jazde pokračoval ďalej, no na Štúrovej ulici ho pomocou zvukového a svetelného zariadenia policajná hliadka zastavila a skontrolovala. Výsledok dychovej skúšky bol pozitívny, dosiahol hodnotu nad 2,6 promile. Pri opakovanej dychovej skúške bol výsledok 2,8 promile.

„Lustráciou bolo zistené, že vodič viedol vozidlo bez vodičského oprávnenia, ktoré mu bolo odobraté v máji 2019,“ dodala policajná hovorkyňa s tým, že obvinený skončil v cele policajného zaistenia.

Viac k témam: Alkohol za volantom, Opitý vodič
Zdroj: Webnoviny.sk – Na mol opitý vodič ohrozil policajta a takmer spôsobil čelnú zrážku s iným vozidlom, dôchodca skončil v putách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *