Home / EKONOMIKA / Ako kasína investujú do charity

Ako kasína investujú do charity

Niektorí prevádzkovatelia iGamingu sa riadia predovšetkým ziskom. Chápeme, že je to dobrý obchod.

Existuje však aj mnoho online casino a stávkových kancelárií všetkých veľkostí, ktoré sú súčasťou vracania peňazí komunite. Mnohí z nich sa angažujú v ušľachtilých veciach a rôznych charitatívnych organizáciách. Je ľahké zabudnúť, že existuje niečo ako hazardná hra pre dobrú vec.

Jedným zo spôsobov plnenia spoločenskej zodpovednosti podnikov je podpora neziskových organizácií prostredníctvom charitatívnych darov. Možno vás prekvapí, koľko prevádzkovatelia hazardných hier každoročne venujú charitatívnym organizáciám – od stoviek tisíc až po niekoľko miliónov eur a dolárov.

Hazardné hry a charita: pozadie

Charitatívny hazard je skrátka spôsob motivovaného darcovstva, pri ktorom charitatívna organizácia organizuje hazardnú hru a výťažok používa na dosiahnutie svojich cieľov, a nie súkromné kasíno alebo prevádzkovateľ iGamingu. Charitatívne hazardné hry zvyčajne zahŕňajú hry, peňažné ceny, možnosti nadväzovania kontaktov a, čo je možno najdôležitejšie, ušľachtilý cieľ, ktorý treba podporiť. „Charita“ nie je len označenie, ktoré sa používa na legalizáciu hazardných hier.

Znamená to, že výťažok pôjde na konkrétny účel alebo na charitatívne účely, na ktoré bola charitatívna hazardná hra zorganizovaná. Napríklad na stavbu škôl, vyplácanie štipendií alebo maľovanie stien kostolov. Stanovte si vysoký cieľ, zaobstarajte si pokerové stoly a žetóny, ruletu a blackjack, nájdite sponzorov, požiadajte o povolenie miestny úrad a je to. Mnohé z týchto organizácií by nikdy nedostali ani cent finančných prostriedkov. Netreba dodávať, že miestne a národné charitatívne organizácie dostávajú milióny korún.

Vývoj charitatívnych hazardných hier

Dnešný záujem o online automaty za peníze športové stávky a kasína sa v porovnaní s našimi predchodcami vrátil o mnoho storočí späť. Vzhľadom na to, že charitatívny iGaming je v tejto oblasti relatívnym nováčikom, možno vás prekvapí, že spojenie medzi stávkovaním a charitou siaha až do 16. storočia.

Po druhej svetovej vojne popularita charitatívnych hazardných hier vzrástla natoľko, že pod ich definíciu spadali všetky druhy charitatívnych organizácií. V súčasnosti je hazardná hra pre dobrú vec v spoločnosti oveľa pevnejšie zakorenená. A čoraz viac ľudí podporuje tieto zbierky na účely, ktoré sú im blízke. Vďaka technologickému pokroku je navyše účasť na týchto podujatiach otázkou niekoľkých kliknutí. Vďaka interaktívnym charitatívnym hrám a tombolám majú ľudia nielen možnosť vyhrať jackpot, ktorý im zmení život, ale zároveň ocenia, že časť ich stávok ide na dobrú vec.

Výhody hazardných hier ako metódy získavania finančných prostriedkov

Výhody sú zrejmé. Predstavte si, že do odvetvia, ktoré bolo vždy tradične podfinancované, prúdia miliardy dolárov. Tu je niekoľko ďalších výhod využívania príjmov z charitatívnych hazardných hier ako zdroja financovania: Efektívnosť. Charitatívne hazardné hry sú pre charitatívne organizácie efektívnym zdrojom príjmov vďaka priaznivému pomeru nákladov a výnosov. Väčšinu nákladov na tieto podujatia zvyčajne hradí prevádzkovateľ alebo partner podujatia.

Prepojenie s inými zdrojmi príjmov je menšie. Príjmy z charitatívnych hazardných hier sa môžu použiť na pokrytie nevyhnutných výdavkov a môžu sa použiť na získanie rovnakého financovania. Hazardné hry ponúkajú charitatívnym organizáciám pohotový zdroj týchto ťažko dosiahnuteľných príjmov. Široká podpora verejnosti v niektorých sektoroch. Napríklad v prieskume uskutočnenom v roku 2020 bola väčšina respondentov presvedčená, že charitatívne organizácie by mali byť hlavnými príjemcami príjmov z hazardných hier. To je dobrý ukazovateľ dlhodobého a zdravého vzťahu medzi hazardnými hrami pre dobrú vec.

Záver

Hazardné hry majú dlhú históriu spojenú s charitou a charitatívne aktivity v oblasti hazardných hier v dohľadnej dobe nezmiznú. Napriek neustále sa meniacej situácii v odvetví hazardných hier, najmä počas pandémie COVID-19, sa charitatívne hazardné hry stali dôležitou súčasťou celého odvetvia hazardných hier. Dnes kasína rozdávajú obrovské sumy vo forme darov, ktoré niekedy dosahujú milióny dolárov, čo je skutočne ohromujúce. Hazardné hry môžu mať nielen škodlivý vplyv na celú spoločnosť, ale môžu pôsobiť aj ako charita, ktorá má veľký prínos.

pr.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť sa blíži k rekordne nízkym číslam, druhý mesiac po sebe rástol aj počet zamestnaných cudzincov

Odtok uchádzačov o zamestnanie z evidencie naďalej prevyšuje prítok do evidencie, čo spôsobilo rekordne nízky počet ľudí bez práce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *