Home / šport / Hokej / V Calgary si Flames zaviazali obrancu Weegara do leta 2031

V Calgary si Flames zaviazali obrancu Weegara do leta 2031

8.10.2022 (Webnoviny.sk) – Klub zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames si novou zmluvou na osem rokov v hodnote 50 miliónov dolárov zaviazal obrancu MacKenzieho Weegara.

Dvadsaťosemročný kanadský bek prišiel k „plameňom“ v druhej polovici júla spolu s útočníkov Jonathanom Huberdeauom z konkurenčnej organizácie Florida Panthers výmenou za Matthewa Tkachuka. Weegar mal zmluvu ešte do konca aktuálneho ročníka, po ktorom sa mohol stať neobmedzeným voľným hráčom.

Toto bude poriadna zábava. Čaká nás dlhá spoločná cesta, počas nej tvrdá práca. A tá tvrdá práca sa začína už teraz. Jeden z dôvodov, prečo som podpísal nový zmluvu, je viera v tento tím. Hráči, tréner aj celá klubová kultúra majú víťazného ducha,“ uviedol Weegar.

Draft nováčikov

V minulej sezóne za Panthers odohral vrátane play-off 90 duelov s bilanciou 8 gólov a 37 asistencií, celkovo je na jeho konte 326 zápasov profiligy (28+98). Weegara si „panteri“ vybrali až v 7. kole draftu nováčikov v roku 2013.

Pri samotnom podpise som sa zamyslel, akú dlhú cestu som musel prejsť, aby som sa dostal až sem. Všetci moji priatelia a rodina… všetka podpora. Dohodu som nepodpísal len ja, ale všetci okolo mňa,“ dodal obranca.

Výmeny v ďalších kluboch

V zámorskej NHL pristúpili k výmene ďalšie dva kluby. Vancouver Canucks získal obrancu Rileyho Stillmana z Chicaga Blackhawks výmenou za centra Jasona Dickinsona a výber 2. kole draftu v roku 2024.

Dvadsaťštyriročný Stillman v predchádzajúcom ročníku v 52 dueloch zaznamenal 2 presné zásahy a 10 gólových prihrávok.

O tri roky starší Dickinson za Canucks odohral v ročníku 2021/2022 spolu 62 stretnutí a v nich k piatim gólom prial šesť asistencií.

Viac k témam: Draft NHL, Hokejoví hráči, Hokejový klub
Zdroj: Webnoviny.sk – V Calgary si Flames zaviazali obrancu Weegara do leta 2031 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan Bratislava obhájil titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži, Zlaté Moravce sú už istý zostupujúci

„Tešíme sa, že sa nám podarilo získať titul, a to už päť kôl pred koncom súťaže", uviedol kormidelník Slovana Vladimír Weiss starší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *