Home / SLOVENSKO / Komunálne a župné voľby budú prvou veľkou skúškou pre Hlas-SD, Pellegrini sľubuje kandidátov na úrovni (video)

Komunálne a župné voľby budú prvou veľkou skúškou pre Hlas-SD, Pellegrini sľubuje kandidátov na úrovni (video)

1.10.2022 (Webnoviny.sk) – Blížiace sa spojené komunálne a regionálne voľby budú podľa Petra Pellegriniho prvou veľkou skúškou pre politickú stranu Hlas-SD.

„Bude to náš prvý výsledok, ale nemôžeme sa uspokojiť s tým, že ho nebudeme mať s čím porovnávať, tak nech je hocijaký,“ skonštatoval líder Hlasu na sobotňajšom druhom pracovnom sneme strany v Liptovskom Mikuláši.

Kandidáti na županov či primátorov

Medzi delegátmi snemu boli mnohí kandidáti na miesta županov, primátorov, starostov i poslancov. „Niekde ponúkame vlastných kandidátov, ktorí reprezentujú novú energiu a odbornosť a niekde sme sa priklonili k dohode s rôznymi stranami politického spektra. Naším cieľom je, aby každú župu, mesto či obec spravovali ľudia, ktorí dokážu ponúknuť lepšiu budúcnosť,“ uviedol Pellegrini.

Doplnil, že strana nominovala na primátorské a starostovské pozície spolu 771 kandidátov, či už priamo alebo v koalícii, prípadne im vyslovili podporu.

„V župných voľbách ponúkame štyroch vlastných kandidátov na miesta županov – Branislava Becíka v Nitrianskom kraji, Petra Slyška v Žilinskom kraji, Róberta Suju v Košickom kraji a Michala Kaliňáka v Prešovskom kraji. V ostatných krajoch Hlas vyslovil alebo ešte len vysloví podporu kandidátovi, o ktorom budeme presvedčení, že je pre svoju župu tým najlepším riešením,“ dodal Pellegrini.

Takmer dvojtisícová členská základňa

Pripomenul, že z akejkoľvek predvolebnej i povolebnej spolupráce predsedníctvo strany vylúčilo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a Ľudovú stranu Naše Slovensko.

Strana Hlas-SD má aktuálne takmer dvojtisícovú členskú základňu, druhého pracovného snemu sa dnes zúčastnilo viac ako sedem stoviek delegátov.

Snem nemal volebný charakter, voľba ďalších podpredsedov strany či doplnenie predsedníctva sa očakáva na jarnom sneme v roku 2023.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku, Komunálne voľby 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Komunálne a župné voľby budú prvou veľkou skúškou pre Hlas-SD, Pellegrini sľubuje kandidátov na úrovni (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *