Home / SLOVENSKO / Ideme do hrôzostrašnej krízy a vláda neponúka žiadne riešenia na pomoc ľuďom, návrhy Hlasu neprešli parlamentom (video)

Ideme do hrôzostrašnej krízy a vláda neponúka žiadne riešenia na pomoc ľuďom, návrhy Hlasu neprešli parlamentom (video)

28.9.2022 (Webnoviny.sk) – Návrhy opozičnej strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) na 13. dôchodok a na jednorazový 200-eurový príspevok pre nezaopatrené deti v stredu v parlamente neprešli. Informoval o tom predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini na tlačovej konferencii.

Enormné zdražovanie potravín a energií

Vláda je podľa Pellegriniho neschopná ponúknuť balík opatrení, ktoré by pomohli ľuďom zvládnuť krízu a otočila sa chrbtom k ich návrhom len preto, že ich predložila opozícia.

„Vláda mala na stole náš návrh, aby každý jeden starobný dôchodca dostal priemerný dôchodok vo výške 515 eur. Každému dôchodcovi sme tak mohli pomôcť do konca roku prežiť enormné zdražovanie,“ povedal Pellegrini.

Hlas-SD zároveň navrhol, aby každá rodina dostala v tomto roku na nezaopatrené dieťa jednorazový príspevok 200 eur s cieľom zvládnuť dopady enormného zvýšenia cien energií a potravín. Od 1. januára 2023 navrhovali 200 eur pre dieťa, ktoré nastupuje do prvého ročníka základnej školy.

Hrôzostrašná prognóza NBS

Vládne návrhy na podporu seniorov a rodín s deťmi Hlas-SD kritizuje ako nepostačujúce. Podľa slov Erika Tomáša (Hlas-SD) dostanú seniori od vlády ako trinásty dôchodok od 35 eur do 210 eur, pritom tú najvyššiu pomoc uvidí len malá časť z nich, „asi 14 000 alebo 16 000 dôchodcov“.

Pellegrini upozornil na „hrôzostrašnú prognózu“ Národnej banky Slovensky, podľa ktorej sa situácia na Slovensku zhorší. „Ideme do recesie a s obrovskou infláciou. Situácia na Slovensku je hrozivá a väčšina obyvateľov bude mať problém bez výraznej pomoci štátu prežiť,“ myslí si Pellegrini.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Trinásty dôchodok
Zdroj: Webnoviny.sk – Ideme do hrôzostrašnej krízy a vláda neponúka žiadne riešenia na pomoc ľuďom, návrhy Hlasu neprešli parlamentom (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Jeden komentár

  1. mam vyse sedem krizikov na krku 45o eur penziu zijem sam rodinu ziadnu nemam, byvam v RD, platim vsetky seky, plyn, elektrinu, vodu, satelit a internet, poistenie auta a domu, nemam ani jeden cent dlhu, mam auto s ktorym chodim na lekarske kontroly a psicka, macicku a kocurika ktorym kupujem granule a konzervy a nehladuju…a ze to je takto k tomu staci aby som nemal velke oci aby som hospodaril s tym co mam a ide to…preto to sustavne lamentovanie a strasenie mi uz ide niekedy az na nervy…vtedy si ulejem pohar cerveneho vinka pustim dobru hudbu a vsetko sa zase dostane do normalu…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *