Home / SLOVENSKO / Odvolávanie Matoviča v parlamente iniciovala strana SaS, v návrhu sa píše aj o „one man show“ (naživo)

Odvolávanie Matoviča v parlamente iniciovala strana SaS, v návrhu sa píše aj o „one man show“ (naživo)

28.9.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanci parlamentu v stredu budú rozhodovať o odvolaní Igora Matoviča (OĽaNO) z postu ministra financií. Návrh na vyslovenie nedôvery podpredsedovi vlády a šéfovi rezortu financií iniciovala strana Sloboda a Solidarita (SaS).

Pod návrh sa podpísalo 32 poslancov, okrem liberálov to boli poslanci Hlasu-SD a nezaradení poslanci Tomáš Valášek a Miroslav Kollár, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidátke strany Za ľudí.

Naživo: Rokovanie parlamentu

V návrhu sa píše, že Matovič poníma výkon funkcie člena vlády a ministra financií ako „one man show“ a priestor na násilné presadzovanie svojich často neodborných myšlienok.

Poslanci uvádzajú „ústavné a zákonné dôvody“ a tiež „politické dôvody“ pre vyslovenie nedôvery Matovičovi. Podľa nich minister financií ruinuje rozpočet Slovenskej republiky, vyčítajú mu napríklad rodinný balíček a jeho dopad na rozpočty samospráv, a tiež očkovaciu lotériu. V rámci politických dôvodov uvádzajú, že Matovičov spôsob komunikácie šíri napätie a rozdeľuje spoločnosť, hovoria o neustálej kritike a urážkach na adresu partnerov, prezidentky, médií, znevažovaní a spochybňovaní vedcov a odborníkov, profesijných skupín a menšín.

Matovič sa pred časom na sociálnej sieti vyjadril, že svoje odvolanie z postu ministra financií zoberie chladnokrvne ako fakt. Osobne bude rád, že celé Slovensko vtedy na vlastné oči uvidí, že SaS je ochotná sa spojiť pre vlastný prospech s mafiou aj fašistami bez ohľadu na akékoľvek dovtedy proklamované hodnoty. Podľa neho to bude dokonanie pomsty zo strany Richarda Sulíka (SaS) a definitívnym potvrdením, že SaS sa po voľbách spojí s Hlasom-SD.

Viac k témam: Menšinová vláda Eduarda Hegera, Mimoriadna schôdza parlamentu, Minister financií SR, Odvolávanie Matoviča, Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Odvolávanie Matoviča v parlamente iniciovala strana SaS, v návrhu sa píše aj o „one man show“ (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Jeden komentár

  1. a divadielko pre prostych ludi na Slovensku polracuje…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *