Home / SLOVENSKO / Opozícia bude biť bandu so Sulíkom, myslí si Matovič. „Saskárov“ chce prosiť, aby neubližovali ľuďom

Opozícia bude biť bandu so Sulíkom, myslí si Matovič. „Saskárov“ chce prosiť, aby neubližovali ľuďom

25.9.2022 (Webnoviny.sk) – Minister financií a šéf strany OĽaNO Igor Matovič neustále opakuje, že líder liberálov sa spája s opozíciou, aby koalícii robili zle.

„Opozícia si povedala, že so Sulíkom budú biť bandu v koalícii a budú ubližovať, ubližovať a ubližovať. Vtedy sa môže stať, že rozpočet na budúci rok neschválime,“ uviedol v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Verí v schválenie rozpočtu

Minister financií priznal, že on bude do poslednej chvíle veriť, že sa nájde aspoň pár poslancov, ktorí si povedia, že v tejto kritickej situácii predsa nemôžu polikárčiť a nechať ľudí v štichu a pomôžu, aby bol rozpočet schválený.

„A kto to bude? Ja pevne verím, že aj pán Tomáš si povie, že nebude ubližovať ľuďom a rozpočet podporí. Inak príde k totálnemu rozvratu štátu,“ skonštatoval Matovič.

„Ak neprejde rozpočet, tak potom sme v takej situácii, že rozpočtové provizórium sa ustáť nedá,“ dodal šéf OĽaNO, podľa ktorého oni žiadnu dohodu s nikým nerobili a spoliehajú sa na to, že si poslanci vrátane tých z SaS uvedomia, že treba pomôcť ľuďom.

Hlas chce predčasné voľby

Matovič doplnil, že chce ísť za „saskármi“ ako prvými a prosiť ich, aby neubližovali ľuďom a pomohli im.

„Cieľom Hlasu-SD a skutočnej opozície je, aby boli čo najskôr predčasné voľby, lebo už chceme ukončiť tento marazmus. Matovič tvrdí, že je tu nejaké spriahnutie so SaS-kou, ale už vyhlásila aj strana Smer-SD, aj Republika a aj nezaradení poslanci Valášek a ďalší, ale aj SaS-ka, že podporia odvolanie Igora Matoviča, ktoré sa tak bude v parlamente lámať iba na štyroch hlasoch Tarabovcov,“ povedal podpredseda Hlasu-SD Erik Tomáš, ktorý si nevie predstaviť, že na návrh SaS bude líder najsilnejšej koaličnej strany potupne odvolaný v parlamente z funkcie a OĽaNO a Igor Matovič s roztiahnutými rukami príjmu SaD naspäť do koalície.

Viac k témam: Menšinová vláda Eduarda Hegera, Odvolávanie Matoviča, Predčasné voľby, Štátny rozpočet
Zdroj: Webnoviny.sk – Opozícia bude biť bandu so Sulíkom, myslí si Matovič. „Saskárov“ chce prosiť, aby neubližovali ľuďom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *