Home / SLOVENSKO / Matovič je de facto premiér, myslí si poslanec Žiak zo SaS a nevie, kto by s ním išiel do vlády

Matovič je de facto premiér, myslí si poslanec Žiak zo SaS a nevie, kto by s ním išiel do vlády

11.9.2022 (Webnoviny.sk) – Andreja Stančíka, poslanca parlamentu za stranu OĽaNO, mrzí, že došlo k rozpadu štvorkoalície. Uviedol to v diskusnej relácii V politike na TA3. Poslanec Miroslav Žiak (SaS) označil ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) za hlavný problém a nevie, kto by s ním išiel do vlády.

Viac o téme: Koaličná kríza

Podľa neho je Matovič de facto premiér. Stančík oponoval, že noví ministri budú, naopak, zodpovední, keď v takto náročnej dobe preberú zodpovednosť. Stančík tiež povedal, že ak by premiér Eduard Heger (OĽaNO) odvolal Matoviča proti jeho vôli, rozbil by tým hnutie OĽaNO.

Richard Takáč podpredseda strany SMER-SD a poslanec NR SR trvá na tom, že riešením sú predčasné voľby. Podľa neho však prezidentka zmarila referendum za predčasné voľby.

Viac k témam: Demisia, Koaličná kríza, menšinová vláda, pád vlády, Predčasné voľby, rozpad vlády
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič je de facto premiér, myslí si poslanec Žiak zo SaS a nevie, kto by s ním išiel do vlády © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *