Home / SVET / V Rusku sa začali regionálne a komunálne voľby, mnohým opozičným politikom však bola zakázaná účasť

V Rusku sa začali regionálne a komunálne voľby, mnohým opozičným politikom však bola zakázaná účasť

10.9.2022 (Webnoviny.sk) – V Rusku sa v sobotu začali regionálne a komunálne voľby. Hlasujúci si volia viac ako 31-tisíc predstaviteľov, zákonodarcov a členov mestských zastupiteľstiev v 82 regiónoch krajiny. Voľby potrvajú tri dni a okrem volebných miestností je možné hlasovať i online formou.

Mnohým opozičným politikom bolo zabránené zúčastniť sa vo voľbách. Tí kritizovali predĺženie hlasovania na tri dni namiesto tradičného jedného. Argumentovali, že nové pravidlá sťažujú monitorovanie priebehu volieb. Tvrdia tiež, že pri online hlasovaní existuje riziko volebného podvodu.

Kým viacerých prominentných ruských opozičných politikov uväznili alebo im zakázali zúčastniť sa na voľbách, v Moskve sa viac ako stovka nezávislých kandidátov uchádza o zvolenie do mestského zastupiteľstva. Práve mestské zastupiteľstvá sa stali dôležitým „bojiskom“ opozičných politikov „odrezaných“ od možnosti kandidovať v celonárodných voľbách.

Viac k témam: Komunálne voľby v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – V Rusku sa začali regionálne a komunálne voľby, mnohým opozičným politikom však bola zakázaná účasť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *