Home / SLOVENSKO / Sulíkov nástupca bude mať samovražednú misiu, tvrdí Matovič

Sulíkov nástupca bude mať samovražednú misiu, tvrdí Matovič

7.9.2022 (Webnoviny.sk) – Nový minister hospodárstva bude mať samovražednú misiu. Na tlačovom brífingu po zasadnutí vlády to dnes povedal minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Ministerstvo hospodárstva v súčasnej situácii nie je podľa Matoviča lukratívne, hoci o menách nových ministrov diskutujú a minister hospodárstva je podľa neho kľúčový.

Kombinácia klasickej a úradníckej vlády

Podľa Matoviča sa blížia k cieľu. Doplnil, že sa rozhodli ísť cestou odborníkov a veria, že je dobré v súčasnej situácii nasadiť ľudí, ktorí nie sú spojení s politikou. Podľa šéfa rezortu financií pôjde o „kvázi kombináciu klasickej a úradníckej vlády“.

Viac o téme: Koaličná kríza

SaS podľa Matoviča nik nevyháňal a chcú preto ukázať, že sa neulakomili na tieto uvoľnené posty, ale ide o to, aby tieto rezorty boli spravované odborníkmi a lepšie než dosiaľ. Môže tiež dôjsť k tomu, že sa títo noví ministri politicky budú opierať o všetky tri strany.

Dodatok ku koaličnej dohode

Politickú zodpovednosť by podľa Matoviča mali niesť v prvom rade ministri jednotlivých rezortov, no zodpovednosť by v tomto prípade mala byť spoločná.

Osobne si myslí, že ku koaličnej dohode stačí pridať dodatok, a dodal, že je to len technikália, či spíšu novú dohodu a zakomponujú dodatok do nej, alebo pridajú len samotný dodatok. Neodpovedal, kto bude novým podpredsedom parlamentu, keďže ministri v demisii za SaS sa vracajú do parlamentu.

Matovičovi tiež nesedí, že SaS si nárokuje posty predsedov parlamentných výborov, a dokonca viac, než na koľko by tradične mali nárok. SaS si podľa neho musí vybrať, či pôjde so Sulíkom a bude robiť vláde zle, alebo pôjde cestou krídla Martina Klusa a bude konštruktívnou opozíciou. Vyjadril však obavy, že SaS nebude pristupovať k vláde konštruktívne.

Viac k témam: Minister hospodárstva SR, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíkov nástupca bude mať samovražednú misiu, tvrdí Matovič © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *