Home / šport / Futbal / Nečakané prehry FC Chelsea a RB Lipsko majú dohru, Tuchel a Tedesco s okamžitou platnosťou končia ako tréneri

Nečakané prehry FC Chelsea a RB Lipsko majú dohru, Tuchel a Tedesco s okamžitou platnosťou končia ako tréneri

7.9.2022 (Webnoviny.sk) – Funkcionári anglického futbalového klubu FC Chelsea i nemeckého mužstva RB Lipsko zareagovali na neúspešný vstup do skupinovej časti Ligy majstrov 2022/2023 odvolaním hlavných trénerov – Thomasa Tuchela, resp. Domenica Tedesca.

Oba kluby o tom informovali prostredníctvom svojich oficiálnych webov.

Chelsea teraz chýba všetko

Šampión LM z predminulej sezóny prehral v utorňajšom dueli E-skupiny na trávniku chorvátskeho Dinama Záhreb 0:1, keď jediný zásah strelil už v 13. min Mislav Oršič. Tuchel po stretnutí vyhlásil, že tím Chelsea sa nenachádza tam, kde by mal byť.

„V tejto chvíli nám chýba všetko,“ kriticky skonštatoval 49-ročný tréner, ktorého zverencom sa podľa predstáv nedarilo ani v doterajšom priebehu anglickej Premier League 2022/2023, v ktorej prehrali dve zo šiestich stretnutí.

Tuchel ostane zapísaný do histórie klubu

FC Chelsea v oficiálnom vyhlásení poďakoval Tuchelovi a jeho realizačnému tímu za všetko úsilie, ktoré vynaložili počas ich pôsobenia v klube.

„Thomas bude mať právom miesto v histórii Chelsea po tom, čo tu vyhral Ligu majstrov, kontinentálny superpohár a majstrovstvá sveta klubov,“ uviedol londýnsky klub.

Lipso nezažíva dobré časy

Dobrý začiatok sezóny nezažíva ani nemecký tím RB Lipsko. „Býci“ v doterajších piatich bundesligových dueloch zvíťazili iba raz. Cez víkend prehrali vo Frankfurte nad Mohanom s miestnym Eintrachtom 0:4 a štyri góly inkasovali i v utorok v Lige majstrov, keď doma podľahli ukrajinskému Šachtaru Doneck (1:4).

RB Lipsko na svojom webe uviedol, že tréner Tedesco a jeho asistenti Andreas Hinkel a Max Urwantschky opúšťajú klub s okamžitou platnosťou. „Včas poskytneme informácie o jeho nástupcovi,“ uviedol klub.

Viac k témam: Liga majstrov 2022/2023
Zdroj: Webnoviny.sk – Nečakané prehry FC Chelsea a RB Lipsko majú dohru, Tuchel a Tedesco s okamžitou platnosťou končia ako tréneri © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *