Home / SLOVENSKO / Harabinova kandidátka na poslankyňu si vopočula tvrdý trest, za varenie pervitínu dostala 12 rokov za mrežami

Harabinova kandidátka na poslankyňu si vopočula tvrdý trest, za varenie pervitínu dostala 12 rokov za mrežami

7.9.2022 (Webnoviny.sk) – Bývalá kandidátka na poslankyňu Gabriela Kučerová stíhaná za drogy už pozná definitívny trest. Najvyšší súd SR (NS SR) na verejnom zasadnutí zrušil rozsudok Špecializovaného trestného súdu z 3. mája 2022 v časti výroku o treste a sám rozhodol tak, že obvinenej uložil úhrnný trest odňatia slobody na 12 rokov a trest prepadnutia majetku.

„Sľubná“ Harabinova kandidátka

Agentúru SITA o tom v stredu informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Zároveň dodala, že odvolanie obžalovanej senát Najvyššieho súdu SR zamietol ako nedôvodné.

Špecializovaný trestný súd Gabrielu Kučerovú v máji tohto roku neprávoplatne odsúdil na 12 rokov väzenia v ústave so stredným stupňom stráženia.

Uznal ju za vinnú zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Ide pritom o osobu, ktorá v parlamentných voľbách v roku 2020 kandidovala z 91. miesta kandidátky strany Vlasť.

Varička pervitínu

Kučerovú polícia zadržala a obvinila v roku 2020 spolu s ďalšími šiestimi osobami počas akcie Venal 4. Akcia bola súčasťou skupiny policajných operácií pod názvom Venal 1 až 4 zameraných na drogovú trestnú činnosť v mestách Sereď, Galanta a Trnava.

Zvyšní obvinení v rámci akcie Venal 4 sa priznali a v rámci dohôd o vine a treste im v septembri 2021 súd uložil tresty vo výške od päť do desať rokov a tiež tresty prepadnutia majetku.

Kučerová dohodu odmietla, na hlavnom pojednávaní v máji tohto roku však urobila vyhlásenie o vine. Podľa obžaloby pôsobila ako „varička“ a vyrobila pervitín v hodnote 660-tisíc eur.

Viac k témam: Akcia Venal 4, Drogy, Súdy, Väzenie, Zločinecká skupina
Zdroj: Webnoviny.sk – Harabinova kandidátka na poslankyňu si vopočula tvrdý trest, za varenie pervitínu dostala 12 rokov za mrežami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *