Home / SVET / Generál Petr Pavel bude kandidovať na prezidenta, Česku chce vrátiť pokoj a poriadok (video)

Generál Petr Pavel bude kandidovať na prezidenta, Česku chce vrátiť pokoj a poriadok (video)

6.9.2022 (Webnoviny.sk) – Niekdajší náčelník Generálneho štábu českej armády a predseda vojenského výboru NATO Petr Pavel v utorok oficiálne oznámil kandidatúru na prezidenta a začal predvolebnú kampaň. Tú vedie pod heslom Vráťme Česku poriadok a pokoj. Informuje o tom spravodajský portál Novinky.cz.

„Potrebujeme, aby sa dodržiavali pravidlá a platili pre každého rovnako. Potrebujeme generálne upratovanie,“ vyhlásil Pavel s tým, že ľudia cítia neporiadok a bezradnosť.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Prezident podľa jeho slov musí presadzovať, aby v krajine platili pravidlá pre každého rovnako a byť prvý, kto sa týmto princípom riadi. Tiež by mal byť nezávislý na politických stranách a kapitále. Pavlove plány pre úrad zahŕňajú aktívnu zahraničnú politiku, podporu inovatívnej ekonomiky či energetickej nezávislosti a diverzifikácie zdrojov Česka.

Armádny generál vo výslužbe je podľa prieskumov verejnej mienky jedným z favoritov volieb, ktoré sa uskutočnia v januári. Dosiaľ však oficiálne nekandidoval, podobne ako napríklad bývalý premiér Andrej Babiš, ktorý sa ku svojej prípadnej kandidatúre plánuje vyjadriť v októbri.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Český prezident, Prezidentské voľby v Česku
Zdroj: Webnoviny.sk – Generál Petr Pavel bude kandidovať na prezidenta, Česku chce vrátiť pokoj a poriadok (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *