Home / šport / Tenis / Na US Open dohrala už aj Tereza Mihalíková. Swiateková, Nadal či Alcaraz postúpili do osemfinále

Na US Open dohrala už aj Tereza Mihalíková. Swiateková, Nadal či Alcaraz postúpili do osemfinále

4.9.2022 (Webnoviny.sk) – Slovensko už nemá seniorské zastúpenie na záverečnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny – US Open v New Yorku.

Zo štvorhry žien sa totiž porúčala aj Tereza Mihalíková, spolu s Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou nestačili v 2. kole na ukrajinsko-čínsky pár Marta Kosťuková, Šuaj Čang a za 57 minút mu podľahli hladko 1:6, 2:6.

Slovensko-bieloruský pár v celom súboji ani raz neprelomil servis súperiek a v oboch setoch prišiel o vlastné podanie dvakrát.

Sobotňajší singlový program na dvorcoch areálu vo Flushing Meadows nepriniesol veľké prekvapenia.

Nadal so zraneným nosom

Medzi mužmi si postup už do osemfinále vybojoval skúsený Španiel Rafael Nadal, nasadená dvojka zdolala Francúza Richarda Gasqueta 6:0, 6:1, 7:5 a vzájomnú bilanciu s ním si zlepšila už na 18:0 na zápasy.

Nadal zvládol súboj bez väčších problémov napriek tomu, že si v predchádzajúcom súboji nepríjemne poranil nos úderom vlastnej rakety.

„Môj nos je teraz trochu väčší ako zvyčajne, ale je to v poriadku. Stále ho mám,“ poznamenal s úsmevom Španiel po postupe cez Francúza. Nadal v USA bojuje už o svoj 23. grandslamový singlový titul.

Tiafoe túži zvíťaziť

Na Nadala teraz čaká domáci Francis Tiafoe, s ktorým má pozitívnu bilanciu 2:0 na stretnutia. „Verím, že teraz ho môžem zdolať. Určite sa o tom pokúsim. Kľúčom bude, aby som od prvej loptičky až po poslednú zostal v potrebnej intenzite,“ povedal Tiafoe.

Ďalej ide aj turnajová trojka, Nadalov krajan Carlos Alcaraz v troch setoch zdolal domáceho Jensona Brooksbyho 6:3, 6:3, 6:3.

Siedmy nasadený Brit Cameron Norrie si poradil s Dánom Holgerom Runem 7:5, 6:4, 6:1 a deviatka „pavúka“ Rus Andrej Rubľov prešiel cez Kanaďana Denisa Shapovalova 6:4, 2:6, 6:7 (3), 6:4, 7:6 (7).

Swiateková nezaváhala

Medzi ženami nezaváhala svetová aj turnajová jednotka Poľka Iga Swiateková, Američanku Lauren Davisovú zdolala 6:3, 6:4.

Nasadená šestka Bieloruska Aryna Sobolenková zdolala Franúzku Claru Burelovú 6:0, 6:2 a osmička – domáca Jessica Pegulová – si poradila s Číňankou Jüan Jüe 6:2, 6:7 (6), 6:0.

Skončila deviatka „pavúka“ Španielka Garbine Muguruzová, ktorá nestačila na Češku Petru Kvitovú a podľahla jej 7:5, 3:6, 6:7 (10), rozlúčila sa aj Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová, ktorá nestačila na inú Češku Karolínu Plíškovú a prehrala s ňou 7:5, 4:6, 3:6.

Viac k témam: US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Na US Open dohrala už aj Tereza Mihalíková. Swiateková, Nadal či Alcaraz postúpili do osemfinále © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *