Home / SVET / Ukrajinci využili moment prekvapenia a slabú logistiku ruskej armády v Chersonskej oblasti, veliteľov vystavili pred zásadné rozhodnutia

Ukrajinci využili moment prekvapenia a slabú logistiku ruskej armády v Chersonskej oblasti, veliteľov vystavili pred zásadné rozhodnutia

3.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinské sily podľa britského ministerstva obrany v prebiehajúcej protiofenzíve „pravdepodobne získali určitý stupeň taktického prekvapenia“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Dosiahli to využitím „slabej logistiky, správy a vedenia“ ruskej armády, uviedol rezort obrany Veľkej Británie v aktualizácii spravodajských informácií o vývoji vojny na Ukrajine. Informuje o tom web The Guardian.

„Jedným z prvkov ofenzívy je pokračujúce napredovanie na širokom fronte západne od rieky Dnipro so sústredením sa na tri smery v rámci Rusmi okupovanej Chersonskej oblasti. Operácia má obmedzené bezprostredné ciele, ale ukrajinské sily pravdepodobne dosiahli určitý stupeň taktického prekvapenia využitím slabej logistiky, správy a vedenia ruských ozbrojených síl. Keďže boje pokračujú aj v sektore Donbasu a Charkova, kľúčovým rozhodovaním pre ruských veliteľov v nadchádzajúcich dňoch bude, kde nasadiť operačné rezervy, ktoré dokážu generovať,“ uviedlo britské ministerstvo obrany.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinci využili moment prekvapenia a slabú logistiku ruskej armády v Chersonskej oblasti, veliteľov vystavili pred zásadné rozhodnutia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké zbrane pre Ukrajinu už sú v Nemecku a Poľsku, medzi prvými dodávkami budú granáty

Spojené štáty americké chystajú dodať Kyjevu nový balík vojenskej podpory.

Jeden komentár

  1. z tychto anglosaskych plkov je mi nevolno…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *