Home / SVET / Francúzsky prokurátor Ricard varoval pred zvýšenou hrozbou teroristických útokov, môžu ňou byť jednotlivci

Francúzsky prokurátor Ricard varoval pred zvýšenou hrozbou teroristických útokov, môžu ňou byť jednotlivci

2.9.2022 (Webnoviny.sk) – Francúzsky protiteroristický prokurátor varoval, že v krajine je zvýšená hrozba teroristických útokov islamistických extrémistov.

Jean-Francois Ricard v rozhovore pre vysielateľa BFM TV v piatok uviedol, že nemožno vylúčiť teroristické činy spáchané „jednotlivcami pochádzajúcimi z oblastí, kde pôsobia teroristi, najmä z iracko-sýrskej oblasti“.

ISIS sa reštrukturalizoval

Extrémistická hrozba sa podľa Ricarda od roku 2020 zvýšila a napríklad Islamský štát v Iraku a Sýrii sa reštrukturalizoval a získal niektoré územia.

Ďalšou hrozbou podľa prokurátora predstavujú jednotlivci, ktorých vo Francúzsku odsúdili za terorizmus a čaká ich prepustenie.

„Veľmi často sa nevzdali žiadneho zo svojich presvedčení,“ skonštatoval a dodal, že francúzske justičné a spravodajské služby budú prepustených väzňov pozorne sledovať.

Začína sa súd za Nice 2016

Ricard uviedol, že francúzske úrady „budú musieť urobiť všetko, čo je v našich silách“, aby zabránili odhodlaným teroristom spáchať útoky. „Je to ozajstný problém, ktorý rozhodne nesmieme popierať,“ vyjadril sa.

Prokurátor sa tak vyjadril pár dní predtým, ako sa v Paríži začne proces s ôsmimi podozrivými v súvislosti s teroristickým útokom v Nice v roku 2016, ktorý si vyžiadal 86 mŕtvych.

Viac k témam: teroristická hrozba, Terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsky prokurátor Ricard varoval pred zvýšenou hrozbou teroristických útokov, môžu ňou byť jednotlivci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

USA a Británia uvalili pre útok proti Izraelu nové sankcie na Irán, majú zasiahnuť výrobu dronov

Teherán vyhlásil, že svoj útok z 13. apríla vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Jeden komentár

  1. LmiliL nasi frncuzsky „priatelia“ minulost vas dobehla aj ked ste si mysleli stovky rokov, ze sa vam nic podobne stat nemoze, ako prastari kolonizatori budete splacat svoj dlh aj tym, ze na vasom uzemi budu narastat utoky proti vam…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *