Home / SVET / Argentínska vicepremiérka unikla smrti len o vlások, atentátnikovi sa po stlačení spúšte zasekla zbraň (video)

Argentínska vicepremiérka unikla smrti len o vlások, atentátnikovi sa po stlačení spúšte zasekla zbraň (video)

2.9.2022 (Webnoviny.sk) – Bývalá argentínska prezidentka a súčasná viceprezidentka Cristina Fernándezová de Kirchnerová vo štvrtok večer len o vlások unikla atentátu po tom, ako sa ozbrojencovi zasekla nabitá zbraň vo chvíli, keď na ňu mieril. Referuje o tom spravodajský web BBC.

Útočník skončil v cele

Šesťdesiatdeväťročná politička vítala priaznivcov pred domom, keď sa z davu vynoril muž a namieril jej do tváre zbraň. Podľa prezidenta Alberta Fernándeza bolo v zbrani päť nábojov, ale po nabití nevystrelila. Polícia informovala, že strelca, ktorého miestne médiá identifikovali ako 35-ročného Brazílčana, vzali do väzby.

Fernández odsúdil konanie útočníka a uviedol, že pokus o zabitie viceprezidentky bol jedným z „najvážnejších“ incidentov od návratu krajiny k demokracii v roku 1983.

Muž mieril viceprezidentke do tváre

„Môžeme nesúhlasiť, môžeme mať hlboké nezhody, ale nemôžu tu byť žiadne nenávistné prejavy, pretože plodia násilie a neexistuje žiadna šanca, že by násilie koexistovalo s demokraciou,“ povedal Fernández.

Zábery zdieľané miestnymi médiami ukázali, ako muž mieril zbraňou len niekoľko centimetrov od hlavy viceprezidentky a zdalo sa, že sa pokúša vystreliť. Žena potom sklonila hlavu, ale nezazneli žiadne výstrely.

Viac k témam: Atentát, Pokus o vraždu
Zdroj: Webnoviny.sk – Argentínska vicepremiérka unikla smrti len o vlások, atentátnikovi sa po stlačení spúšte zasekla zbraň (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *