Home / šport / Hokej / Suzuki by si rád zahral so Slafkovským v jednom útoku. Je skvelý chlapík a je s ním zábava, hovorí

Suzuki by si rád zahral so Slafkovským v jednom útoku. Je skvelý chlapík a je s ním zábava, hovorí

2.9.2022 (Webnoviny.sk) – Kanadský útočník Nick Suzuki z tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL si užíva spoluprácu so slovenským hokejistom Jurajom Slafkovským.

Skvelý hráč aj osobnosť

Dvadsaťtriročný center si myslí, že sa s 18-ročným krídelníkom môžu dobre dopĺňať, keby hrali spolu v jednej útočnej formácii. Tohtoročnú draftovú jednotku považuje nielen za skvelého hráča, ale aj osobnosť.

„Niekoľko týždňov už spolu trénujeme a užívam si to, rád spoznávam jeho aj ostatných mladíkov. Je skvelý chlapík a je s ním zábava. Na ľade pôsobí o dosť robustnejšie ako som si predstavoval. Myslím si, že robí tie správne veci. Trénuje naozaj tvrdo a do kempu príde pripravený. Uvidíme, aké tam bude zložene formácií,“ povedal Suzuki pre denník Montreal Gazette na adresu bronzového medailistu zo ZOH 2022 v Pekingu.

Prelomová sezóna 2021/2022

„Zaujalo ma na ňom aj to, že rád prihráva. Nie vždy je jeho cieľom vystreliť na bránku. Chce tvoriť hru a chodiť pred súperovu bránku. Myslím si, že by nám to spolu išlo naozaj dobre. Samozrejme, všetci musíme hrať dobre, aby nás tréner zaradil do rovnakého útoku. Uvidíme, ako to dopadne,“ doplnil účastník tohtoročného Zápasu hviezd NHL, ktorý v drese Habs odohral už 241 zápasov so ziskom 166 bodov (60+106), vrátane play-off. V roku 2021 si zahral vo finále Stanleyho pohára.

Slafkovský sa pripravuje na svoju prvú sezónu v zámorí, tá minulá bola pre neho naozaj prelomová. Okrem olympijského bronzu získal striebornú medailu z Hlinka Gretzky Cupu 2021, stal sa vicemajstrom fínskej Liigy s tímom TPS Turku a dostal tiež ocenenie Hokejista roka na Slovensku. Na hokejovom turnaji v Pekingu bol najlepší strelec a zvolili ho za najužitočnejšieho hráča. Slovensko reprezentoval aj na svetovom šampionáte vo Fínsku, kde bol najproduktívnejší hráč tímu.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Suzuki by si rád zahral so Slafkovským v jednom útoku. Je skvelý chlapík a je s ním zábava, hovorí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *