Home / SLOVENSKO / Heger predstavil v Bôriku päť bodov zmeny koaličnej zmluvy. Aké riešenie krízy navrhuje? (video)

Heger predstavil v Bôriku päť bodov zmeny koaličnej zmluvy. Aké riešenie krízy navrhuje? (video)

20.8.2022 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) na rokovaní predstavil koaličným partnerom päť bodov zmeny koaličnej zmluvy. Prvý bod bol navrhnutý najmä strane SaS, a to výmena štátnych tajomníkov ministerstiev hospodárstva a financií.

V druhom bode navrhol, aby sa Igor Matovič (OĽaNO) a Richard Sulík (SaS) nezúčastňovali na koaličných radách. V rámci rád by mala vzniknúť aj rozhodcovská komisia, do ktorej by každá koaličná strana navrhla troch zástupcov, čiže by mala dvanásť členov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

V prípade rovnosti hlasov by rozhodujúce slovo mala SaS. Zaviedli by sa tiež určité sankcie. Štvrtým bodom je zadefinovanie konkrétnych opatrení na pomoc občanom počas energetickej krízy. Posledným bodom by bolo iné prerozdelenie ministerstiev.

OĽaNO sa s hnutím Sme rodina a stranou Za ľudí zhodli, že SaS by mala ustúpiť od svojho ultimáta. Heger doplnil, že dnes ide najmä o profesionalitu a zodpovednosť, osobné postoje musia ísť bokom.

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/34/2022/08/borik_vlada_02.mp4

Viac k témam: Koaličná kríza, Rokovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger predstavil v Bôriku päť bodov zmeny koaličnej zmluvy. Aké riešenie krízy navrhuje? (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Jeden komentár

  1. Strach dokáže veľké veci!Ešte Sulíkovi musia ponúknuť viac a ešte viac,aby sa neodlepili so stoličiek,ktoré im kúpili USATá servílnosť Hegera je ponižujúca!!.Má odvolať svojho Gurua a bol by pokoj.Ale to by mu Matovič neodpustil do konca života!!! A Hegerovi že ide o Slovákov? Stále sa oháňa národom a pre národ a stále tie isté drísty..Ten je tak trápny a neschopný bez vlastného názoru,že to Sulíkovi už ide na nervy a preto s nim nechce mať nič spoločné!Heger by sa aj plazil pred Sulíkom,len nech nechá Matoviča na pokoji.Toto je premier krajiny?Obyčajný poskok Matoviča-fúúúúj hamba.il

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *