Home / šport / Futbal / Tuchel dostal za potýčku s Contem dištanc a pokutu, Talian vyviazol iba s finančným postihom

Tuchel dostal za potýčku s Contem dištanc a pokutu, Talian vyviazol iba s finančným postihom

20.8.2022 (Webnoviny.sk) – Tréner futbalistov anglického klubu FC Chelsea Thomas Tuchel dostal za potýčku s náprotivkom z lavičky Tottenhamu Hotspur Antoniom Contem jednozápasový dištanc a pokutu 35-tisíc libier.

Porušenie pravidiel o slušnom správaní

Tuchel i Conte sa previnili porušením pravidla o slušnom správaní v závere nedeľňajšieho vzájomného súboja na Stamford Bridge (2:2), no Talian na rozdiel od Nemca vyviazol iba s finančným postihom vo výške 15-tisíc libier.

Tuchelov dištanc však vstúpi do platnosti až vtedy, keď budú oficiálne písomne uvedené dôvody spomenutého rozhodnutia zo strany anglickej Futbalovej asociácie (FA), čo znamená, že 48-ročný Nemec bude môcť sedieť na lavičke Chelsea v nedeľňajšom dueli 3. kola Premier League 2022/2023 na trávniku Leedsu United.

Správanie oboch trénerov bolo nevhodné

Tuchel a Conte sa pri podávaní rúk po záverečnom hvizde dostali do menšej potýčky, aj keď k žiadnemu fyzickému útoku medzi nimi nedošlo. Obaja dostali od hlavného rozhodcu červenú kartu.

Správanie oboch trénerov po skončení zápasu bolo nevhodné,“ uviedla FA v oficiálnom stanovisku.

Tréneri sa doberali počas celého duelu, najmä po každom strelenom góle si vymieňali gestá. Conte dokonca použil sociálnu sieť na zosmiešnenie svojho náprotivka, pridal naň jeho fotku s emotikonmi a ironickým popisom.

Tuchelovi pravdepodobne priťažili i nevhodné komentáre na margo výkonu hlavného arbitra Anthonyho Taylora, keď povedal, že „možno by nemal rozhodovať zápasy Chelsea“.

Viac k témam: Dištanc, Pokuta, Potýčka, Tréner
Zdroj: Webnoviny.sk – Tuchel dostal za potýčku s Contem dištanc a pokutu, Talian vyviazol iba s finančným postihom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poliakom nepomohol ani návrat Lewandowského. Stali sa tak prvým tímom, ktorý už nemá šancu na postup

Výraznú zásluhu na triumfe Rakúska mal autor rozhodujúceho gólu Christoph Baumgartner.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *