Home / šport / Hokej / Video: Tatarov Detroit „vynuloval“ New Jersey, Arizona s Pánikom porazila „ostrovanov“ s Halákom

Video: Tatarov Detroit „vynuloval“ New Jersey, Arizona s Pánikom porazila „ostrovanov“ s Halákom

NEW YORK 23. januára (WebNoviny.sk) – Hokejisti Arizony Coyotes zvíťazili nad hráčmi New Yorku Islanders 3:2 po predĺžení v pondelňajšom súboji zámorskej NHL. V drese oboch tímov sa predstavili slovenskí hokejisti. Krídelník Richard Pánik (Arizona) odohral 16:28 min, brankár Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý duel a pripísal si 30 úspešných zákrokov.

Najdlhšia bodová séria Arizony

Hrdinom zápasu sa stal útočník „kojotov“ Nick Cousins, ktorý dal dva góly, vrátane víťazného a pridal aj jednu asistenciu. Okrem neho sa za Coyotes presadil Brendan Perlini, ktorý skóroval v treťom meraní síl za sebou. Gólman Antti Raanta zneškodnil 33 striel „ostrovanov“, ktorých oba góly strelil jeden hráč, stále sa lepšiaci Anthony Beauvillier. Arizona bodovala v siedmich z posledných ôsmich duelov a ťahá päťzápasovú bodovú sériu, najdlhšiu v prebiehajúcej sezóne.

Odporúčame:
Video: Nováčik z Vegas na čele tabuľky, Daňo si pripísal 3 strely a 1 hit, Gáborík aj vylúčenie

Tampa Bay zdolala Chicago 2:0, brankár „bleskov“ Andrej Vasilevskij potreboval na siedme čisté konto v sezóne pochytať 40 striel „čiernych jastrabov“. V drese Chicaga odohral prvý zápas NHL v aktuálnom ročníku slovenský útočník Tomáš Jurčo. Rodákovi z Košíc napočítali počas vyše desiatich minút na ľade dve strely na Vasilevského bránku.

Mrázekovo druhé čisté konto po sebe

Detroit vynuloval New Jersey, „červené krídla“ triumfovali 3:0. Gólman Petr Mrázek si pripísal druhé čisté konto v druhom stretnutí po sebe. „Snažím sa získavať sebavedomie každým zákrokom, ktorý urobím. Predtým som toho veľa neodohral, tak sa snažím v každom zápase podať čo najlepší výkon. Dnes moji spoluhráči odviedli skvelú prácu, zablokovali nejaké strely. Mali sme aj šťastie, dvakrát za mnou zvonila žŕdka, a bolo tam aj pár šťastných odrazov. Takto to niekedy je,“ uviedol český brankár pre nhl.com. Za Red Wings sa presadili Tyler Bertuzzi, David Booth a Dylan Larkin. Slovenský krídelník Tomáš Tatar (Detroit) nebodoval.

Odporúčame:
Video: Tatar jediným strelcom Detroitu, ďalšia asistencia Pánika v NHL a víťazstvá tímov s piatimi Slovákmi

Buffalo ako hosťujúci zdolalo Calgary 2:1 po predĺžení, rozhodujúci gól vsietil americký „forvard“ Jack Eichel. V drese kanadského tímu sa predstavil Marek Hrivík, ktorý vo svojom druhom zápase zámorskej profiligy v tejto sezóne odohral 9:17 min.

NHL

pondelok:

New Jersey – Detroit 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 7. Bertuzzi (D. Larkin, Athanasiou), 39. Booth (Ericsson, Frk), 52. D. Larkin (Athanasiou, Nick Jensen)
Tomáš Tatar (Detroit) odohral 14:42 min, 0+0, 2 strely

Toronto – Colorado 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Góly: 21. Marleau (L. Komarov, Gardiner), 30. Matthews (W. Nylander, Borgman) – 3. G. Bourque (Jost, Compher), 31. Jakupov (Kerfoot), 53. Comeau (Söderberg, E. Johnson), 60. Landeskog (Rantanen)

Minnesota – Ottawa 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Góly: 1. Parise (E. Staal, Winnik), 45. Zucker (Mikael Granlund, Koivu), 51. Mikael Granlund (Dumba, R. Suter) – 30. Duchene (DiDomenico)

Chicago – Tampa Bay 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 38. Kuntiz (Dotchin, B. Point), 59. Gourde
Tomáš Jurčo (Chicago) 10:02 min, 0+0, 2 strely

Arizona – New York Islanders 3:2 po predĺžení (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0)
Góly: 13. Cousins (Ekman-Larsson), 30. Perlini (L. Schenn, Cousins), 63. Cousins (Fischer) – 21. Beauvillier (Josh Bailey), 43. Beauvillier (Hickey, Barzal)
Richard Pánik (Arizona) 16:28 min, 0+0, -1, 4 strely, 2 hity
Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý zápas, 30/33, úspešnosť 90.9%

Calgary – Buffalo 1:2 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)
Góly: 8. M. Tkachuk (J. Gaudreau, Giordano) – 9. S. Wilson, 62. Eichel (Ristolainen, R. O’Reilly)
Marek Hrivík (Calgary) 9:17 min, 0+0, 3 hity

Viac k témam: hokej, Jaroslav Halák, NHL, Richard Pánik, tomáš tatar
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tatarov Detroit „vynuloval“ New Jersey, Arizona s Pánikom porazila „ostrovanov“ s Halákom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tatar si z duelu proti Poliakom odniesol pozitíva, podľa Hrivíka pred MS ešte treba vyladiť niektoré hluché miesta (video)

Tím trénera Craiga Ramsayho položil základy triumfu nad poľským súperom na začiatku úvodnej tretiny, keď už v 6. minúte viedol 3:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *