Home / šport / Futbal / Vicemajstri MFK Ružomberok opäť víťazili na ihrisku Banskej Bystrice, priebežne sú na čele tabuľky

Vicemajstri MFK Ružomberok opäť víťazili na ihrisku Banskej Bystrice, priebežne sú na čele tabuľky

7.8.2022 (Webnoviny.sk) – Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra MFK Ružomberok zvíťazili v sobotňajšom zápase 4. kola Fortuna ligy 2022/2023 na ihrisku MFK Dukla Banská Bystrica 3:2 a dostali sa priebežne na čelo tabuľky s ôsmimi bodmi.

FC ViOn Zlaté Moravce Vráble remizoval s MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1 a oba tímy zostávajú ako posledné bez víťazstva v aktuálnom ročníku.

Liptáci sú na 10. mieste s troma bodmi, Dukla je jedenásta s rovnakým počtom bodov a ViOnu patrí 12. pozícia so ziskom dvoch bodov.

Spočiatku prehrávali

Ružomberčania prehrávali v Banskej Bystrici až do 73. minúty 0:2. David Depetris otvoril skóre v 3. minúte a Ľubomír Willwéber zvýšil náskok domácich v 37. minúte. V záverečnej štvrťhodine však prišli tri góly hostí v priebehu 13 minút.

Marko Kelemen najskôr v 73. minúte znížil na 1:3, o tri minúty neskôr Ján Maslo premenil pokutový kop a v 86. minúte zavŕšil obrat svojím druhým gólom v zápase Kelemen.

„Ruža“ v tejto sezóne ešte v lige neprehrala, na konte má dva triumfy a dve remízy.

Diváci sa nenudili

„Divák, ktorý prišiel na tento zápas, sa rozhodne nenudil. Videli sme útočný futbal z oboch strán, góly, emócie. V prvom polčase boli domáci dôslednejší, silnejší v útokoch, trestali naše chyby a išli do vedenia 2:0. Z našej strany absentovala efektivita. Do druhého polčasu sme išli s tým, aby sme dali do 60. minúty kontaktný gól, čo sa nám nepodarilo. Museli sme teda riešiť striedania, ktoré nám vyšli. Striedajúci hráči doniesli na ihrisko patričnú kvalitu, nasadenie, energiu a duel sme napokon otočili. Potrebovali sme takéto víťazstvo. Ukázala sa sila kolektívu,“ zhodnotil duel tréner „Ruže“ Peter Struhár na klubovom webe Dukly.

„Ťažko sa mi niečo hodnotí. Hrali sme proti výbornému a organizovanému súperovi, ktorý vie, čo chce hrať do defenzívy aj ofenzívy. Mohli sme zápas za stavu 2:0 ukončiť tretím gólom, ale nestalo sa tak. Vedeli sme, že ak dá Ružomberok kontaktný gól, tak je schopný duel otočiť. Bohužiaľ sa to aj vyplnilo. Musíme sa z toho spamätať a ísť ďalej. V rozmedzí pár minút sme inkasovali v podstate tri góly, jeden nebol uznaný pre ofsajd, to by sa nám na prvoligovej scéne nemalo stávať. My si vyhodnotíme veci, ktoré boli v tomto zápase problémom a prečo sme inkasovali góly. Dôležité je, aby sme sa poučili, aby sme stále neanalyzovali to, čo sme urobili zle. Bolo v tomto zápase aj veľa dobrých vecí z našej strany, no máme nula bodov,“ uviedol sklamaný tréner Dukly Michal Ščasný.

Zlaté Moravce bodovali

ViOn viedol v domácom zápase proti Tatranu 1:0 od 14. minúty, keď sa strelecky presadil Samuel Suľa. O štyri minúty neskôr vyrovnal skóre Imrich Bedecs, ktorý zároveň stanovil konečný výsledok duelu.

Liptáci zaznamenali tretiu remízu za sebou, Zlaté Moravce bodovali druhýkrát v sezóne.

„Zápas bol vyrovnaný, ale potrebujeme vyhrať a získať 3 body. Mužstvu nemôžem vytýkať nasadenie a chcenie, ale nie vždy to stačí na porazenie súpera. Potrebujeme viac kvality, najmä v ofenzíve,“ zhodnotil zápas tréner ViOnu Ján Kocian na klubovom webe.

V nedeľu vyvrcholí 4. kolo najvyššej slovenskej súťaže troma zápasmi – úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava privíta nováčika MFK Skalica, FC Spartak Trnava hostí duel proti MŠK Žilina a FK Železiarne Podbrezová sa stretne na domácej pôde s FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Vicemajstri MFK Ružomberok opäť víťazili na ihrisku Banskej Bystrice, priebežne sú na čele tabuľky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *