Home / šport / Hokej / Hokejový Slovan posilní skúsený kanadský brankár Jared Coreau, predtým chytal aj za Capitals

Hokejový Slovan posilní skúsený kanadský brankár Jared Coreau, predtým chytal aj za Capitals

5.8.2022 (Webnoviny.sk) – Kanadský hokejový brankár Jared Coreau sa po ročnej pauze vracia do Bratislavy, po pôsobení v tíme Bratislava Capitals v druhej polovici sezóny 2020/2021 sa teraz upísal úradujúcemu slovenskému šampiónovi HC Slovan Bratislava.

Tridsaťročný Kanaďan súhlasil s podmienkami kontraktu na dva roky a v bránkovisku doplní slovenské duo Samuel Baroš, Samuel Hlavaj. Informuje o tom oficiálny web Slovana.

Jared Coreau v minulosti odchytal v zámorskej NHL spolu 21 duelov za Detroit Red Wings, dosiahol v nich dve čisté kontá a priemer 3,74 inkasovaného gólu na zápas. Ďalších 221 súbojov absolvoval v AHL.

V decembri 2020 premiérovo v kariére zamieril do Európy a za tím Bratislava Capitals v Ice Hockey League zaznamenal 26 štartov. Ročník 2021/2022 strávil v rakúskom Linzi.

„Príchod Jareda Coreaua je výsledkom dlhodobej práce klubového skautingu. Od konca uplynulej sezóny sme sledovali veľké množstvo brankárov z USA a Kanady. Nechceli sme sa však unáhliť, pretože nám bolo jasné, že vzhľadom na ambície klubu v extralige aj na medzinárodnom ľade potrebujeme kvalitného a skúseného brankára. Jared má na svojom konte 21 zápasov v NHL a takmer 250 v AHL. Zo všetkých brankárov, o ktorých sme uvažovali, má najviac skúseností. Zo vzájomných rozhovorov sme nadobudli pocit, že po vlaňajšej sezóne, ktorú strávil v slabšom tíme, má obrovskú motiváciu hrať v Slovane a opäť bojovať o trofeje. Navyše, z predchádzajúceho pôsobenia v Bratislava Capitals veľmi dobre pozná tunajšie prostredie a do Bratislavy sa vyslovene teší,“ prezradil športový riaditeľ Slovana Oto Haščák.

Viac k témam: Tipos extraliga
Zdroj: Webnoviny.sk – Hokejový Slovan posilní skúsený kanadský brankár Jared Coreau, predtým chytal aj za Capitals © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    slovenske talenty nam americko-kanadskí žraloci doslova ukradnu spred nosa ked kazdeho z nich nalakaju no co si budeme klamat na judasske peniaze a na Slovensko sa od nich dostava aj v tomto smere druho az tretotiedna „kvalita“…pokial tato prax neskonci budeme stale visiet na snurke od gati vselijakych zapadnych mamlasov, ktori si cez prachy budu robit so Slovenskom co sa im bude chciet…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *