Home / SVET / Hasičom sa nedarí uhasiť lesný požiar v parku České Švýcarsko, o pomoc požiadali aj slovenských kolegov

Hasičom sa nedarí uhasiť lesný požiar v parku České Švýcarsko, o pomoc požiadali aj slovenských kolegov

26.7.2022 (Webnoviny.sk) – V obci Mezná v Národnom parku České Švýcarsko oheň z lesného požiaru preskočil na niekoľko domov. Vedenie parku uviedlo, že plamene zachvátili viac ako šesť domov a že ráno už s hasením znova pomáhajú aj vrtuľníky.

Horia desiatky hektárov lesa

Z obce sa v dôsledku silnejúceho požiaru museli nad ránom hasiči evakuovať, ale po svitaní sa tam vrátili. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

S ohňom, ktorý zasiahol niekoľko desiatok hektárov lesa, od nedele bojujú desiatky hasičských jednotiek, policajné aj armádne vrtuľníky i lietadlo.

Pomoc zo Slovenska

„Jedinou možnosťou je hasiť zo vzduchu. Žiadame o pomoc ostatné európske štáty. V utorok na poludnie by mali priletieť dva vrtuľníky zo Slovenska,“ povedal v relácii Snídaně s Novou generálny riaditeľ Hasičského záchranného zboru Vladimír Vlček.

Požiar viedol k evakuácii desiatok turistov a obyvateľov Meznej ako aj obce Hřensko a uzatvorili preň aj okolité cesty a hranice s Nemeckom. Dym z požiaru je v dôsledku poveternostných podmienok cítiť už vo viacerých častiach Česka.

Dnes ráno bylo rozhodnuto o vyslání dalších hasičů a techniky do Hřenska z @hzskhk a @HZS_Pardubice. https://t.co/gYO1upbS6d
— Hasičský záchranný sbor ČR (@hasici_cr) July 26, 2022

Viac k témam: Evakuácia, Lesný požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – Hasičom sa nedarí uhasiť lesný požiar v parku České Švýcarsko, o pomoc požiadali aj slovenských kolegov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi na Ukrajine stratili za jeden deň ďalších viac ako 1700 vojakov, prišli aj o tanky a obrnené vozidlá

Na Facebooku to uviedol generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    nechcem byt „jízlivý“ ale to Cechom nevadi, ze su sovietskej vyroby?…o zrazu aka tolerantnost zo strany nasich ceskych bratov…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *