Home / SLOVENSKO / Stovky kíl kokaínu prúdili na Slovensko z Rakúska, po akcii Parketár je obvinených 16 ľudí

Stovky kíl kokaínu prúdili na Slovensko z Rakúska, po akcii Parketár je obvinených 16 ľudí

20.7.2022 (Webnoviny.sk) – Členovia zločineckej skupiny obvinení v rámci medzinárodnej policajnej akcie Parketár doviezli od roku 2016 na Slovensko z Rakúska 100 kilogramov kokaínu. Na stredajšej tlačovej konferencii v Budapešti to povedal riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ľubomír Daňko.

Mexicko-rumunský kartel

Podľa neho v rámci akcie ešte 13. júla obvinili zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 16 osôb.

Trestné stíhanie sa v tejto súvislosti vedie aj v Rakúsku a Maďarsku. Podľa Daňka obvinení zabezpečovali v Rakúsku drogy od mexicko-rumunského kartelu. Pri zaisťovacej akcii policajti podľa neho okrem troch kíl kokaínu objavili aj pervitín a marihuanu.

Obvineným môže hroziť aj doživotie

Ďalej zaistili hotovosť vo výške 300 000 eur, šesť luxusných áut, ale aj zlato, šperky a zbrane. „Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest 20 až 25 rokov väzenia, prípadne doživotie,“ povedal Ďaňko.

Polícia ešte v piatok (15. júla) informovala, že v rámci akcie Parketár zadržali sedem osôb na Slovensku a ďalšie štyri v Rakúsku. „Policajti vykonali sedem domových prehliadok a 11 prehliadok iných priestorov,“ uviedla polícia.

Podľa medializovaných informácií boli v rámci akcie obvinení aj šéf bezpečnosti bratislavského futbalového klubu ŠK Slovan spolu s bratom. Sedem osôb vzal súd do väzby.

Viac k témam: akcia „Parketár“, Drogy
Zdroj: Webnoviny.sk – Stovky kíl kokaínu prúdili na Slovensko z Rakúska, po akcii Parketár je obvinených 16 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kaliňák: Novinári by mali prísť s návrhom na skvalitnenie ich práce, bez úprimnej snahy o vyváženosť je zmier zbytočný

Politický názor novinára nemôže okato prenikať do jeho práce, uviedol minister obrany.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    na Slovensku nevedomí uz viete aj proti comu nas chranil trojplot s pohraniciarmi na hraniciach so „skvelym“ Zapadom?…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *