Home / šport / Hokej / Slafkovský by podľa experta mohol hrať za Montreal už v prvom zápase sezóny. Wright im má ukázať, že urobili chybu

Slafkovský by podľa experta mohol hrať za Montreal už v prvom zápase sezóny. Wright im má ukázať, že urobili chybu

12.7.2022 (Webnoviny.sk) – Zámorský hokejový expert Craig Button z televízie TSN predpovedal, že jednotkou tohtoročného draftu nováčikov do zámorskej NHL bude kanadský center Shane Wright. Napokon sa ňou stal slovenský krídelník Juraj Slafkovský, ktorého si z prvej pozície vybral klub Montreal Canadiens.

Osemnásťročný Košičan podľa Buttona zažije premiéru v kanadsko-americkej profilige hneď v prvom zápase „Habs“ v sezóne 2022/2023.

Na NHL ešte niektorí nie sú pripravení

„Mohli ste sledovať, že na olympiáde, na majstrovstvách sveta a aj vo fínskej Liige, v ktorej sa viac bráni, sa dokázal presadiť veľmi dobre. Drvivá väčšina hráčov na tohtoročnom drafte nie je pripravená na NHL. Slafkovský má za sebou množstvo skúseností z minulej sezóny. Nielen, že toho veľa odohral, ale dosiahol aj významné úspechy. Bol by som prekvapený, keby nebol v základnej zostave Montrealu Canadiens v úvodnom zápase sezóny,“ povedal Button v rozhovore pre oficiálny web profiligy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Draft nováčikov zámorskej NHL 2022 (fotografie)

Wright má ukázať, že urobili chybu

Buttonovi vyšiel predpoklad, že Šimon Nemec bude najvyššie draftovaným obrancom v tomto roku. Vo svojom rebríčku ho zaradil na piate miesto, no napokon si ho klub New Jersey Devils vybral už z druhej pozície.

Wrighta, ktorý dlhodobo viedol takmer všetky preddraftové rebríčky skautov, draftoval „až“ zo štvrtej priečky tím Seattle Kraken. Podľa Buttona by však nemal byť z toho sklamaný, ale mal by sa snažiť odborníkov presvedčiť, že urobili chybu.

„Hráčom po drafte hovorievam, že ich vybrali presne z toho miesta, z ktorého mali ísť, lebo žiaden z tímov nebol pripravený draftovať ich skôr. Teraz je na nich, aby všetkým ukázali, že to bola chyba a že si ich mal niekto vybrať skôr. To isté by som povedal aj Shaneovi Wrightovi. Nech všetkým svojou hrou ukáže, že ho mali draftovať z vyššieho miesta, podľa mňa to dokáže,“ myslí si Button.

Viac k témam: Draft NHL, NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Slafkovský by podľa experta mohol hrať za Montreal už v prvom zápase sezóny. Wright im má ukázať, že urobili chybu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pozitivita brankára Gudlevskisa prešla počas zápasu na celý lotyšský tím, podľa trénera to bol zatiaľ ich najlepší zápas na turnaji

Strelec vyrovnávajúceho gólu na 2:2 obranca Oskars Cibulskis spomenul aj fakt, že Lotyši mali po súboji proti Švédom o čosi viac času na oddych ako Slováci.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    my sme radi a hrdi ako nas Zapad vykrada o tych sikovnych v sporte a vzdelanych v inych odvetviach, Slovaci preberte sa lebo skoncite katastrofalne…mne v mojom vysokom veku je to uz fuck ale co vy mladsi nechate sa takto okradat kolonistami?…nestacilo?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *