Home / SVET / Odchod Rusov z Hadieho ostrova určite nebol „gestom dobrej vôle“, podľa Britov je pravda inde

Odchod Rusov z Hadieho ostrova určite nebol „gestom dobrej vôle“, podľa Britov je pravda inde

1.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ústup ruských síl zo strategického Hadieho ostrova v Čiernom mori nepredstavoval „gesto dobrej vôle“, ako uviedla Moskva. Ako referuje spravodajský web BBC, tvrdí to britské ministerstvo obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusko po stiahnutí svojich jednotiek zo spomenutého územia vyhlásilo, že týmto gestom dobrej vôle chce dokázať svetu, že nebráni koridoru na export poľnohospodárskych produktov z územia Ukrajiny. Podľa Britov je však pravdepodobnejšie, že Rusi sa z Hadieho ostrova stiahli pre izolovanosť svojich jednotiek a čoraz väčšiu zraniteľnosť voči ukrajinským útokom.

Britské ministerstvo obrany tvrdí, že v ostatných týždňoch ukrajinské sily zaútočili na ruské jednotky na ostrove pomocou rakiet a bezpilotných lietadiel. Protilodné rakety tiež zasiahli ruské námorné lode, ktoré sa pokúšali zásobovať Rusov na ostrove.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Hadí ostrov

…leží v severozápadnej časti Čierneho mora, asi 50 kilometrov od južného cípu ukrajinskej pevniny a 300 kilometrov západne od anektovaného polostrova Krym. Hoci má rozlohu iba 18 hektárov, má veľký strategický význam.

Viac k témam: Hadí ostrov, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Odchod Rusov z Hadieho ostrova určite nebol „gestom dobrej vôle“, podľa Britov je pravda inde © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *