Home / SLOVENSKO / Zvolenie Machaja ako nového riaditeľa RTVS podľa Šipoša ukázalo, že koalícia má zmysel a prináša výsledky

Zvolenie Machaja ako nového riaditeľa RTVS podľa Šipoša ukázalo, že koalícia má zmysel a prináša výsledky

30.6.2022 (Webnoviny.sk) – Zvolenie nového riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) je ďalší krok, kde sa ukázalo, že táto koalícia má zmysel a prináša výsledky pre Slovensko. Na tlačovej konferencii to vyhlásil šéf poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš po tom, čo parlament zvolil za nové generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja.

Kvalitná a transparentná žurnalistika

Cieľom OĽaNO podľa Šipoša bola kvalitná a transparentná žurnalistika, ktorej výkladnou skriňou musí byť RTVS. „Dnes (30. júna pozn. redakcie) sme k tomuto cieľu urobili míľový krok,“ vyhlásil Šipoš.

Povedal, že verí, že sa uvoľní napätá atmosféra RTVS. Ocenil, že sa k voľbe Machaja pridala aj koaličná strana Sloboda a Solidarita.

Zlepšenie boja proti dezinformáciám

Predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (OĽaNO) na tlačovej konferencii vyhlásil, že sa končí éra súčasného riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka a RTVS povedie slušný človek s morálnym kreditom. Pripomenul, že Rezník dokázal pôsobiť vo verejnoprávnych médiách od čias Vladimíra Mečiara a jeho reputačná záťaž bola obrovská.

Podľa Čekovského má Machaj po rokoch pôsobenia Rezníka čo naprávať. Je tiež rád, že spätná väzba z RTVS je pozitívna. Čekovský poznamenal, že Machaj sľubuje zlepšenie spravodajstva a viac bojovať proti dezinformáciám. Šéf mediálneho výboru parlamentu je tiež rád, že novým riaditeľom RTVS bude človek, ktorý mal aj podporu odbornej verejnosti.

Parlament vo štvrtok zvolil za riaditeľa RTVS Machaja. Podporilo ho 89 poslancov zo 122 prítomných. Súčasný šéf RTVS Rezník dostal 29 hlasov. Rezník skončí vo funkcii 1. augusta tohto roka.

Viac k témam: Generálny riaditeľ RTVS
Zdroj: Webnoviny.sk – Zvolenie Machaja ako nového riaditeľa RTVS podľa Šipoša ukázalo, že koalícia má zmysel a prináša výsledky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *