Home / šport / Futbal / Fanúšikovia zvolili Kelemena za najlepšieho brankára Ekstraklasy

Fanúšikovia zvolili Kelemena za najlepšieho brankára Ekstraklasy

BIALYSTOK 20. januára (WebNoviny.sk) – Najlepším brankárom najvyššej poľskej futbalovej súťaže v jesennej časti sezóny 2017/2018 bol Slovák Marián Kelemen.

Skúsený 38-ročný „strážca svätyne“ Jagiellonie Bialystok triumfoval vo fanúšikovskej ankete na portáli ekstraklasa.tv, získal takmer štvrtinu všetkých hlasov (24,4 %).

Päťkrát s čistým kontom

Michalovský rodák odchytal na jeseň 15 ligových duelov, až 5-krát si udržal čisté konto. Úradujúci poľský vicemajster zimuje s 36 bodmi na priebežnej 4. pozícii, vedie Legia Varšava (38). Kelemena mrzí, že Jagiellonia na jeseň zopárkrát zbytočne stratila dôležité body.

Odporúčame:
Nezabudnuteľné góly, prihrávky aj žuvačková finta. Brazílčan Ronaldinho ukončil kariéru

„Na jednej strane som rád, že sa nám tak darí, ale sme tiež nespokojní, pretože v niekoľkých stretnutiach sme pre našu nesústredenosť postrácali body. Doma proti Slasku Vroclav (1:1) a Piastu Gliwice (0:1) a taktiež na ihrisku Cracovie Krakov (1:1) sme mali príležitosti na to, aby sme zvíťazili. Nemusím hovoriť, na ktorom mieste v tabuľke by sme sa teraz nachádzali, ak by sme mali o tých sedem bodov viac. Škoda tých hlúpo stratených bodov, najmä pred vlastným publikom,“ povedal Kelemen podľa webu pilkanozna.pl.

Trikrát bol zranený

Futbalový svetobežník, ktorý okrem Poľska chytal aj v Španielsku, Lotyšsku, Turecku, Grécku, Česku a doma na Slovensku, si želá, aby mu tento rok priniesol viac radosti ako vlani, keď ho až trikrát vyradili z hry zdravotné komplikácie.

„Ešte som nezažil taký rok, v ktorom som prekonal tri zranenia. Najprv som si zlomil prst, neskôr som si liečil problémy s lýtkom a v decembri som bojoval s prasknutými rebrami. Chcel by som, aby mi tento rok poskytol veľa radosti na ihrisku a čo najmenej úrazov,“ skonštatoval Marián Kelemen.

Viac k témam: Ekstraklasa, futbal, Jagiellonia Bialystok, Marián Kelemen
Zdroj: Webnoviny.sk – Fanúšikovia zvolili Kelemena za najlepšieho brankára Ekstraklasy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ružomberčania sa druhýkrát tešia z triumfu v Slovnaft Cupe, v košickom finále zdolali Spartak Trnava (video+foto)

V minulosti ovládli domácu pohárovú súťaž aj v roku 2006.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *