Home / SLOVENSKO / Máme výsledky, za ktoré sa nemusíme hanbiť, vyhlásil premiér Heger

Máme výsledky, za ktoré sa nemusíme hanbiť, vyhlásil premiér Heger

21.6.2022 (Webnoviny.sk) – Stretnutie premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) v pondelok 20. júna s predsedom strany Sloboda a Solidarita (SaS) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom, ktoré zorganizoval predseda parlamentu a strany Sme rodina Boris Kollár, považuje Heger za úspešné.

Návrat SaS-károv na koaličné rokovania

„Viedol nás k nemu náš spoločný záujem o stabilitu a dobré fungovanie vládnej koalície. Tento záujem v našich vzťahoch naďalej prevláda a pomáha nám prekonávať názorové spory na riešenie závažných spoločenských problémov,“ uviedol v stanovisku predseda vlády.

Dôkazom zlepšovania vzťahov je aj návrat zástupcov strany SaS na koaličné rokovania, ktorý považuje premiér za správny a nevyhnutný.

„Beriem však vážne výhrady občanov, že sporov je priveľa a neraz sú sprevádzané osobnými útokmi, či už zo strany členov vlády, alebo poslancami parlamentu. Ako predseda vlády sa snažím ísť príkladom, vyhýbam sa osobným útokom a k takémuto korektnému správaniu nabádam aj mojich koaličných partnerov. Osobné útoky verejnosť citlivo vníma, ľuďom uniká vecná podstata našich sporov a výsledkom je negatívny obraz o práci koalície. Pritom máme výsledky, za ktoré sa nemusíme hanbiť,“ uviedol Heger.

Ambiciózny vládny program

Premiér dodal, že popri pandémii i vojne na Ukrajine pracujú na reformách, pomáhajú občanom i firmám v núdzi, vytvárajú politické predpoklady na očistu spoločnosti od korupcie a masívneho rozkrádania verejného majetku, ktoré sa malo diať za predchádzajúcich vlád.

„Vďaka našim pevným postojom, demokratickému zmýšľaniu a solidárnemu konaniu sa vnímanie Slovenska v Európskej únii i stredoeurópskom regióne výrazne zlepšilo, čo je hodnota, o ktorú sme vďaka pôsobeniu vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho prichádzali,“ povedal Heger.

„Ako predseda vlády chcem občanov informovať, že obrusujem názorové hrany, znižujem osobné animozity medzi členmi koalície, ale necítim potrebu o tom dennodenne informovať. Robím to v záujme plnenia ambiciózneho vládneho programu, aby sme napriek bezprecedentným krízam od vzniku nášho štátu doviedli Slovensko k riadnym voľbám v lepšej sociálnej i hospodárskej kondícií,“ dodal.

Viac k témam: Minister hospodárstva SR, Predseda Národnej rady SR (NR SR), Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Máme výsledky, za ktoré sa nemusíme hanbiť, vyhlásil premiér Heger © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *