Home / SLOVENSKO / Nový predseda predstavenstva Izraelskej obchodnej komory na Slovensku o jej najbližšom smerovaní

Nový predseda predstavenstva Izraelskej obchodnej komory na Slovensku o jej najbližšom smerovaní

21.6.2022 (Webnoviny.sk) – Valné zhromaždenie Izraelskej obchodnej komory na Slovensku si na najbližšie trojročné obdobie za predsedu predstavenstva zvolilo Patrika Zoltványa, senior partnera poradenskej spoločnosti FIPRA Slovakia. Zároveň zverejnili mená jedenásťčlenného predstavenstva a trojčlennej dozornej rady. Do vedenia Rady starších, ktorá je poradným orgánom predstavenstva, bol zvolený Miloš Žiak, dlhoročný predseda predstavenstva.

 „Nie je jednoduché vybrať najvýznamnejšie úspechy, ktoré Izraelská obchodná komora na Slovensku dosiahla za vyše dvadsať rokov svojho pôsobenia. Ak by sme sa však o to pokúsili, určite by medzi nimi nechýbalo vytvorenie partnerstva medzi mestami Piešťany a Eilat, projekt Park ušľachtilých duší vo Zvolene, Stratené mesto v Bratislave, historicky prvá delegácia komory s ministrom hospodárstva SR a podpísanie spolupráce v oblasti vedy a aplikovaného výskumu medzi Slovenskou republikou a štátom Izrael a mnohé ďalšie,“ povedal Patrik Zoltvány niekoľko dní po svojom zvolení. Podľa jeho slov treba v prvom rade poďakovať doterajšiemu predsedovi predstavenstva Milošovi Žiakovi, ktorý „dokázal viesť komoru cez dobré i zlé časy a nebál sa postaviť za jej členov a témy dôležité pre izraelsko-slovenské vzťahy aj v období, keď to nebolo populárne„.

Okrem hlavných podnetov, ktoré viedli k založeniu Izraelskej obchodnej komory na Slovensku a ktoré sú obsiahnuté v jej základnej filozofii, sa podľa nového predsedu predstavenstva v najbližšej budúcnosti treba zamerať najmä na rozvoj európskych vzťahov a ekonomickú diplomaciu vrátane vybudovania stabilných väzieb na európske inštitúcie, izraelské obchodné komory v zahraničí a americko-židovské organizácie. Dôležitý je tiež rozvoj vzťahov so slovenskými vládnymi inštitúciami – najmä ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí a ministerstvom hospodárstva, Veľvyslanectvom štátu Izrael na Slovensku i novootvoreným Slovenským inštitútom v Izraeli. „Naďalej budeme podporovať aktivity, ktoré vznikli vďaka našej iniciatíve, publikačnú činnosť i snahu o rozšírenie členskej základne  predovšetkým v sektoroch, ktoré zatiaľ v komore nie sú zastúpené,“ povedal Patrik Zoltvány.

Popri doterajších aktivitách a nových cieľoch sa komora v nasledujúcom období musí zamerať aj na to, aby bola schopná rýchlo reagovať na zmeny globálnych obchodných trás a najmä kapitálových a investičných tokov súvisiacich s aktuálnou situáciou na svete, najmä s vojnou na Ukrajine. Podľa Patrika Zoltványa bude Ukrajina celkom určite destináciou pre veľké investície na obnovu celej krajiny. Slovensko ako susedná krajina môže v tomto procese zohrať významnú rolu.

„Počas môjho mandátu predsedu predstavenstva budem za našu výhodu naďalej považovať to, čo som ako dôležité vnímal aj pred desiatimi rokmi, v čase, keď som do komory vstupoval. Naša komora nie je typickou obchodnou komorou s veľkým množstvom členov, skôr je klubom významných osobností z biznisu. Títo ľudia a spoločnosti, na čele ktorých stoja, sú často tvrdými konkurentmi na trhu. Na pôde komory sa však navzájom rešpektujeme, a preto komora navonok pôsobí ako homogénny celok. A to je niečo, čo je v dnešnom svete mimoriadne vzácne a čo by sme si mali zachovať,“ doplnil Patrik Zoltvány.

Informačný servis

Zdroj: Webnoviny.sk – Nový predseda predstavenstva Izraelskej obchodnej komory na Slovensku o jej najbližšom smerovaní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *