Home / SLOVENSKO / Z prešovského letiska videli odvážať vrtuľníky Mi-17, smerovali na Ukrajinu

Z prešovského letiska videli odvážať vrtuľníky Mi-17, smerovali na Ukrajinu

18.6.2022 (Webnoviny.sk) – Štáb televízie JOJ v piatok 17. júna krátko pred polnocou nakrútil dva vrtuľníky Mi-17, ktoré prevážali ukrajinské ťahače z prešovského letiska cez Košice a Michalovce na Ukrajinu. To, či ide o súčasť vojenskej techniky, ktorú pre Ukrajinu schválila vláda, zatiaľ nie je jasné. Informuje o tom portál noviny.sk.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) 15. júna na sociálnej sieti informoval o tom, že Slovensko darovalo Ukrajine štyri vrtuľníky Mi-17, jeden vrtuľník Mi-2 a 122 milimetrovú muníciu do systému Grad. Naď zároveň dodal, že vojenská pomoc bola v tej chvíli Ukrajine odovzdaná.

„Darovanie Ukrajine schválila vláda, sú už po bezpečnom odovzdaní a v užívaní ozbrojených síl Ukrajiny,“ napísal Naď s tým, že ním spomenuté vrtuľníky boli z Ozbrojených síl SR vyradené a nahradené modernými vrtuľníkmi UH-60M Black Hawk. „Ukrajine v tomto náročnom období, samozrejme, veľmi pomôžu,“ podčiarkol minister Naď.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Vrtuľník Mi-17
Zdroj: Webnoviny.sk – Z prešovského letiska videli odvážať vrtuľníky Mi-17, smerovali na Ukrajinu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Červený Kláštor prešiel obnovou za milióny eur, zachovali pivovar aj školu (video+foto)

Obnovená manufaktúra a lekáreň aj svojím názvom odkazuje na legendárneho mnícha Cypriána.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    Rusko to nielen slovenskej vladnej chunte zrata ale dostenu poriadne od Ruska po hrbe vsetci obcania Slovenska, ktori velmi laxne co sa rovna absolutnej letargie pristupuju k tomu co sa na Slovebnsku deje v suvislosti s Ukrajinou…o co si Slovaci svojim ignorovanim toho co sa deje okolo nich to od Ruska aj dostanu…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *