Home / SLOVENSKO / Sulík sa musel pomiatnuť, hovorí Gyimesi a v troch či štyroch veciach dal za pravdu Ficovi

Sulík sa musel pomiatnuť, hovorí Gyimesi a v troch či štyroch veciach dal za pravdu Ficovi

17.6.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico sa v troch, štyroch veciach trafil do čierneho pri odôvodňovaní návrhu na odvolanie Richarda Sulíka (SaS) z funkcie ministra hospodárstva.

V parlamentnej rozprave to povedal poslanec György Gyimesi (OĽaNO), ktorý pred časom vyzval Sulíka na odstúpenie pre nezvládnutie rokovaní o sankciách na dovoz ruskej ropy.

Sulík sa musel pomiatnuť

Poslanec Gyimesi v pléne parlamentu povedal, že minister hospodárstva fatálne zlyhal a cenu zaplatia občania na pumpách pri tankovaní pohonných hmôt. Poslanec je nerád, že „sa do pasce chytil aj premiér Eduard Heger (OĽaNO)“. Tvrdenie, že embargo sa netýka výrobkov z ropy, označil Gyimesi za „hlúpy argument“, ktorý si dokáže vysvetliť len tak, že sa „minister Sulík musel pomiatnuť“.

Poslanec OĽaNO uviedol, že rozdiel pri výnimke pre Slovensko a Maďarsko je v tom, že Maďarsko celú svoju produkciu dodá na maďarský trh a „my budeme pomaly tankovať za 2,30 eur“.

S argumentom o krvavej rope nesúhlasí

Gyimesi nesúhlasil s argumentom, že sa nebude dovážať krvavá ropa z Ruska, lebo sa tým financuje vojna na Ukrajine a pritom aj Saudská Arábia vedie krvavú vojnu v Jemene. „Toto však nikomu nevadí, toto už krvavá ropa nie je,“ namietal Gyimesi.

Spýtal sa, či bojovníkom proti uhlíkovej stope neprekáža znečisťovanie životného prostredia, keď sa tankermi dováža ropa z USA alebo Saudskej Arábie.

Odvolávanie ministra Sulíka

Poslanci začali o prípadnom zosadení Sulíka z funkcie rokovať vo štvrtok 16. júna popoludní. Návrh iniciovala opozičná strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) a skupina okolo nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu. Za rozhodujúci moment návrhu na odvolanie považuje Smer-SD „absolútnu ignoranciu“ slovenských ekonomických záujmov na ostatnom zasadnutí Európskej rady, na ktorej lídri členských štátov EÚ prijali ďalšie sankcie proti Ruskej federácii v oblasti dovozu a spracovania ruskej ropy.

Viac k témam: Antipropaganda.sk, Odvolávanie ministra Sulíka, Sankcie proti Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík sa musel pomiatnuť, hovorí Gyimesi a v troch či štyroch veciach dal za pravdu Ficovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

2 komentáre

  1. adamkratochvil

    esteze mam 75 rokov z ktorych som prezil 42 rokov ako radovy obcan oproti tomuto v normalnom rezime, este dalsie dve desiatky rokov po 89 sa dalo ako tak vydrzat ale to co sa deje za poslednych desat rokov az dodnes vo svete ma vedie k tomu ze este chvilu vydrzim a potom mi uz bude chvala Bohu vsetko jedno!!!…ze sa budem raz radovat z toho ze si pre mna pride zubata ma nikdy ani v zlom sne nenapadlo ale je to tak…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *