Home / SVET / Vojenská pomoc Ukrajine nie je provokáciou, ale podporou nezávislého štátu, vraví Stoltenberg

Vojenská pomoc Ukrajine nie je provokáciou, ale podporou nezávislého štátu, vraví Stoltenberg

16.6.2022 (Webnoviny.sk) – Generálny tajomník Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) Jens Stoltenberg vo štvrtok povedal, že vojenská pomoc NATO Ukrajine nie je „provokácia“, ale skôr podpora nezávislého štátu. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Keď ho požiadali, aby sa vyjadril k poznámkam pápeža Františka zverejneným začiatkom tohto týždňa, že vojna na Ukrajine „bola možno nejakým spôsobom buď vyprovokovaná, alebo sa jej nezabránilo“, Stoltenberg povedal, že „NATO je obranná aliancia a vojna je vojnou prezidenta Putina“.

Toto je vojna, ktorú sa rozhodol viesť proti nezávislému suverénnemu národu, a to, čo NATO robí už mnoho rokov, je podpora suverénneho nezávislého národa v Európe – Ukrajiny,“ dodal Stoltenberg na tlačovej konferencii v Bruseli po stretnutí s ministrami obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Toto nie je provokácia a v tom pokračujeme. Je to prezident Putin a Moskva, ktorí sú zodpovední za túto brutálnu agresiu proti nezávislej krajine,“ dodal Stoltenberg.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Pomoc, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská inváza, Vojna
Zdroj: Webnoviny.sk – Vojenská pomoc Ukrajine nie je provokáciou, ale podporou nezávislého štátu, vraví Stoltenberg © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *