Home / SVET / Londýn uvalil na Putinov režim nové sankcie, reaguje tak na informácie o únosoch ukrajinských detí

Londýn uvalil na Putinov režim nové sankcie, reaguje tak na informácie o únosoch ukrajinských detí

16.6.2022 (Webnoviny.sk) – Britské ministerstvo zahraničia oznámilo nové kolo sankcií voči Rusku, ktoré súvisia s núteným presunom a adopciami ukrajinských detí.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusi unášajú ukrajinské deti

Medzi sankcionovanými je ruská komisárka pre práva detí Maria Ľvová-Belová, ktorú Londýn viní z „umožnenia násilného odobratia 2 000 zraniteľných detí z Luhanskej a Doneckej oblasti a vytvorenia novej politiky na uľahčenie ich nútených adopcií v Rusku“.

Sankcie sa tentoraz týkajú aj patriarchu ruskej pravoslávnej cirkvi Kirilla za jeho výraznú podporu ruskej vojenskej agresie na Ukrajine. Na sankčnom zozname sa tiež ocitli ďalší spojenci ruského prezidenta Vladimira Putina, informuje spravodajský portál Sky News.

Násilné adopcie a podpora agresie

Ministerka zahraničia Liz Truss uviedla, že oznámené sankcie sa zameriavajú na „ľudí, ktorí umožnili a páchajú Putinovu vojnu a ktorí priniesli Ukrajine nevýslovné utrpenie, vrátane násilných presunov a adopcií detí“.

„Nepoľavíme pri obrane slobody a demokracie a neustálom tlaku na Putina, kým Ukrajina neuspeje,“ skonštatovala šéfka britskej diplomacie s tým, že Putinovi spojenci naďalej zatvárajú oči pred údajnými ruskými vojnovými zločinmi a krvavou ofenzívou.

Viac k témam: Adopcia, Deti, rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku, Únos detí
Zdroj: Webnoviny.sk – Londýn uvalil na Putinov režim nové sankcie, reaguje tak na informácie o únosoch ukrajinských detí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *