Home / šport / Cyklistika / Sagan deň po svojom triumfe nebojoval o víťazstvo, v závere etapy bolo náročné stúpanie

Sagan deň po svojom triumfe nebojoval o víťazstvo, v závere etapy bolo náročné stúpanie

16.6.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan sa deň po svojom prvom triumfe v sezóne a v drese francúzskeho tímu TotalEnergies nezapojil do boja o víťazstvo. V stredajšej štvrtej etape 85. ročníka pretekov Okolo Švajčiarska prišiel do cieľa na 134. mieste so stratou viac ako 10 minút na víťazného Juhoafričana Daryla Impeyho z tímu Israel Premier Tech. Ten v hromadnom špurte zdolal Austrálčana Michaela Matthewsa (Bike Exchange-Jayco) a Dána Sorena Kragh-Andersena (DSM).

„Dnes (16. júna pozn. redakcie) to bolo v pohode. My sme neboli pod tlakom, lebo včera sme vyhrali a predvčerom sme vedeli, že dnes sa pôjde ťažký kopec. Bolo tu pekné prostredie a krajina. Etapa bola celkom jednoduchá, akurát na záver bol ten kopec,“ uviedol 32-ročný Žilinčan pre RTVS po etape dlhej 191 kilometrov, v závere ktorej čakalo na cyklistov náročné stúpanie druhej kategórie. Vo zvyšných dňoch bude podľa vlastných slov už iba ladiť formu na blížiacu sa Tour de France.

Trojnásobný majster sveta v utorok vylepšil vlastný rekord na pretekoch Okolo Švajčiarska s 18. etapovým triumfom, bolo to jeho 120. profesionálne víťazstvo v kariére. V celkovom poradí podujatia patrí Saganovi po štyroch z ôsmich etáp 112. pozícia so stratou viac ako 30 minút na vedúceho Brita Stephena Williamsa (Bahrain Victorious).

Viac k témam: Okolo Švajčiarska
Zdroj: Webnoviny.sk – Sagan deň po svojom triumfe nebojoval o víťazstvo, v závere etapy bolo náročné stúpanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Britský dráhový cyklista a šesťnásobný olympijský víťaz Chris Hoy oznámil, že má rakovinu

Štyridsaťsedemročný Škót povedal, že rakovinu mu lekári odhalili už v priebehu minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *