Home / SLOVENSKO / Tóth nepríde vypovedať na súd v kauze Kuciak, ako svedka predviedli člena sereďského drogového gangu Weissa

Tóth nepríde vypovedať na súd v kauze Kuciak, ako svedka predviedli člena sereďského drogového gangu Weissa

15.6.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 15. júna 10:33

Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth nepríde v stredu vypovedať na hlavné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

Vybavovanie auta na vraždu

Ako uviedla predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Ružena Sabová, Tóth súdu zaslal oznámenie, že sa o predvolaní na súd dozvedel neskoro. Musí sa pritom momentálne strať o svojho syna.

Ako svedka zároveň na súd predviedli z výkonu trestu odsúdeného člena sereďského drogového gangu Iliju Weissa. Ten sa má vyjadriť k príprave vrážd trojice prokurátorov.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní totiž pre obžalovaného Darka D. zabezpečoval kradnuté auto, ktoré malo byť použité pri vražde Maroša Žilinku. Svedok na súde potvrdil stretnutia s obžalovaným.

Andruskó stopol objednávku vraždy

„Malo to byť rýchle auto bez dokladov, na ktorom sa dá voľačo spáchať a potom sa dá zlikvidovať,“ povedal Weiss. Darko D. mu však podľa jeho slov nekonkretizoval, na čo má auto použiť, pričom on sám si myslel, že pôjde o prepad alebo lúpež. Obžalovaný ale podľa svedka povedal, že potom bude „veľké dusno“.

Svedok Zoltán Andruskó už predtým na súde vypovedal, že keď sa Tomáš Szabó a Miroslav Marček nevenovali plánu zavraždiť Žilinku, objednávku od Aleny Zsuzsovej zadal aj Dušanovi Kr. Ten ju mal vybaviť prostredníctvom „Srbov“. Andruskó však tvrdí, že nakoniec objednávku „stopol“.

Viac k témam: Súdy, Vražda Jána Kuciaka
Zdroj: Webnoviny.sk – Tóth nepríde vypovedať na súd v kauze Kuciak, ako svedka predviedli člena sereďského drogového gangu Weissa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *