Home / SLOVENSKO / V hnutí OĽaNO sa nevedia dohodnúť na Matovičovom vetovanom balíčku. Stále sa nevie, ako bude poslanecký klub hlasovať

V hnutí OĽaNO sa nevedia dohodnúť na Matovičovom vetovanom balíčku. Stále sa nevie, ako bude poslanecký klub hlasovať

14.6.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanecký klub hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zatiaľ neprijal konečné stanovisko k tomu, ako bude hlasovať o zákone o financovaní voľného času dieťaťa, ktorý vrátila prezidentka Zuzana Čaputová na opätovné prerokovanie do parlamentu.

Poslanci musia prelomiť prezidentkine veto

Klub o vete prezidentky diskutoval v pondelok (13. júna) do polnoci a potom prerušil rokovanie. V utorok bude v rokovaní pokračovať. Pre agentúru SITA to povedala poslankyňa Anna Andrejuvová (OĽaNO).

Na schôdzi, ktorá sa začína v utorok o 13:00 hodine, majú poslanci prerokovať a hlasovať o vetovanom zákone o prorodinných opatreniach.

Prezidentka sa obráti na Ústavný súd SR

Hlava štátu vetovala tie časti zákona, ktoré majú nadobudnúť účinnosť od 1. januára budúceho roka. Jej veto sa tak netýka okamžitej pomoci rodinám od júla tohto roka.

Ak parlament jej veto prelomí, prezidentka avizovala, že sa obráti na Ústavný súd SR s otázkou, či proces schvaľovania tohto zákona bol v súlade s Ústavou SR.

Viac k témam: Politické veto, prorodinný balíček, protiinflačný balíček
Zdroj: Webnoviny.sk – V hnutí OĽaNO sa nevedia dohodnúť na Matovičovom vetovanom balíčku. Stále sa nevie, ako bude poslanecký klub hlasovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *