Home / SLOVENSKO / Korčok považuje za vážnu chybu Kéryho nepripojenie sa k iniciatíve o podpore kandidátskeho štatútu Ukrajiny

Korčok považuje za vážnu chybu Kéryho nepripojenie sa k iniciatíve o podpore kandidátskeho štatútu Ukrajiny

13.6.2022 (Webnoviny.sk) – Absencia podpisu predsedu zahraničného výboru parlamentu Mariána Kéryho (Smer-SD) pod iniciatívou podporujúcou kandidátsky štatút Ukrajiny je nepochopiteľná a ide proti záujmom Slovenska.

Uviedol to minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS), ktorý vyzval Kéryho, aby si zobral príklad od českého, poľského a maďarského kolegu. O stanovisku Korčoka informoval komunikačný odbor rezortu diplomacie.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Považujem za vážnu chybu a premárnenú príležitosť, že sa predseda Zahraničného výboru Národnej rady SR Marián Kéry nepripojil k spoločnému vyhláseniu predsedov zahraničných výborov parlamentov viacerých krajín EÚ z 10. júna 2022, ktorí vyzývajú na udelenie kandidátskeho štatútu na členstvo v Únii pre Ukrajinu. Absencia podpory pre kandidátsky štatút zo strany predsedu Zahraničného výboru ide priamo proti záujmom Slovenskej republiky, ktorá aktívne presadzuje to, aby Ukrajina mala jasnú európsku perspektívu, pričom toto uistenie potrebuje práve teraz, keď čelí ruskej agresii,“ uviedol minister Korčok.

Povedal, že určite sa bude ostatných členov zahraničného výboru pýtať, či takéto jednostranné odmietnutie podpory zo strany poslanca strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) reprezentuje stanovisko celého zahraničného výboru. „O to viac, že vo výbore sa nachádza veľa poslancov vrátane opozičných, ktorí európsku perspektívu Ukrajiny jednoznačne podporujú,“ doplnil minister Korčok.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Podpísanie dohody, Zahraničný výbor NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Korčok považuje za vážnu chybu Kéryho nepripojenie sa k iniciatíve o podpore kandidátskeho štatútu Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vokálny highlight roka. ‚Songs We Know‘ v Bratislave

V bratislavskom DPOH sa v júni odohrá koncert, ktorý by sme už teraz mohli označiť za jazzovú vokálnu udalosť roka.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    pan Korcok, iba mudrejsi moze radit sprostejsiemu a nie sprostejsi mudrejsiemu, co je vas pripad…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *