Home / SVET / Je to teror, iba teror, vyhlásil Zelenskyj po ruskom útoku na západoukrajinskú Ternopiľskú oblasť

Je to teror, iba teror, vyhlásil Zelenskyj po ruskom útoku na západoukrajinskú Ternopiľskú oblasť

13.6.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský raketový útok na západoukrajinskú Ternopiľskú oblasť podľa prezidenta Volodymyra Zelenského nemal nijaký taktický alebo strategický zmysel rovnako ako veľká väčšina ruských raketových úderov. „Je to teror, iba teror,“ vyhlásil.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V nemocnici je po víkendovom útoku podľa jeho slov stále 10 ľudí, vrátane 12-ročného dievčatka. Ukrajinský prezident vyzval partnerov jeho krajiny na poskytnutie moderných systémov protiraketovej obrany. Informuje o tom portál news.sky.com.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

„Dodávky takýchto systémov boli možné v tomto roku, vlani a dokonca aj skôr. Dostali sme ich? Nie. Potrebujeme ich? Áno,“ vyhlásil Zelenskyj.

„Už tu bolo 2 606 potvrdzujúcich odpovedí na túto otázku vo forme rôznych ruských rakiet s plochou dráhou letu, ktoré od 24. februára zasiahli ukrajinské mestá, naše mestá, naše dediny,“ uviedol ukrajinský prezident. „Ide o životy, ktoré bolo možné zachrániť, ide o tragédie, ktorým bolo možné predísť, ak by sa Ukrajine načúvalo,“ dodal.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Je to teror, iba teror, vyhlásil Zelenskyj po ruskom útoku na západoukrajinskú Ternopiľskú oblasť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

Piloti boli prevezení do nemocnice.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *