Home / SLOVENSKO / Finančník Kvietik pôjde na slobodu, Najvyšší súd vytkol vyšetrovateľom protiprávny postup

Finančník Kvietik pôjde na slobodu, Najvyšší súd vytkol vyšetrovateľom protiprávny postup

11.6.2022 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR (NS SR) v senáte pod vedením Juraja Klimenta svojím rozhodnutím z 10. júna zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu z 3. júna 2022 a zamietol návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na ďalšie predĺženie väzby obvineného Martina Kvietika do 19. septembra. Informoval o tom obhajca finančníka Dušan Ivan.

Účelový postup pri vyšetrovaní

Ako ďalej vysvetlil, NS SR tým určil ukončenie väzby obvineného dňom 19. júna. Ivan doplnil, že vo svojom rozhodnutí najvyšší súd okrem iného konštatoval protiprávny účelový postup vyšetrovacích orgánov pri vznášaní nových obvinení voči Martinovi Kvietikovi a iným verejne známym osobám 9. mája, o ktorých bola verejnosť informovaná viacerými médiami.

Finančník Martin K. čelí obvineniu v rámci kauzy korupcie na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Spolu s ním v rámci akcii Latifundista a Feudál obvinili napríklad aj bývalú riaditeľku SPF Gabrielu Bartošová a jej predchodkyňu Adrianu Šklíbová.

Zneužívanie agrodotácií

Polícia obvinených stíha pre trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímanie úplatku, podplácanie a zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Kvietik tiež čelí obžalobe v kauze Dobytkár spojenej s korupciou na Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA).

Viac k témam: Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Finančník Kvietik pôjde na slobodu, Najvyšší súd vytkol vyšetrovateľom protiprávny postup © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Stovky značkových výrobkov majú odteraz v Tescu ešte nižšiu cenu

Tesco pomáha svojim zákazníkom nakupovať ešte výhodnejšie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *